Obavijesti Video Pretražite Navigacija
početak izborne kampanje

VIDEO/FOTO Djevojka (25) zalila Nigela Faragea napitkom, on kaže: "Moj milkshake privlači sve ljude na skup"

Zalila Nigela Faragea napitkom - 4
Zalila Nigela Faragea napitkom - 4 Afp
Aktualno Galerija Zalila Nigela Faragea napitkom - 4 Zalila Nigela Faragea napitkom - 4 Foto: Afp Zalila Nigela Faragea napitkom - 2 Zalila Nigela Faragea napitkom - 2 Foto: Afp Zalila Nigela Faragea napitkom - 3 Zalila Nigela Faragea napitkom - 3 Foto: Afp Zalila Nigela Faragea napitkom - 1 Zalila Nigela Faragea napitkom - 1 Foto: Afp +0 Zalila Nigela Faragea napitkom - 5 Galerija 1/5 >>
Nigelu Farageu, čelniku britanske desničarske stranke Reform UK koji predstavlja trn u oku vladajućim konzervativcima, u utorak je po izlasku iz puba u mjestu Clactonu u Essexu prišla mlada žena i zalila ga bezalkoholnim napitkom tijekom njegova prvog cjelodnevnog dana kampanje za mjesto u parlamentu na izborima koji će se održati 4. srpnja.  

Na fotografijama se vidi da je piće iz McDonald’sa, a navodno je riječ o milkshakeu.

U ponedjeljak je Nigel Farage šokirao svojom najavom o tomu da će voditi stranku Reform UK i da će se kandidirati na izborima, što je velik udarac za premijera Rishija Sunaka čija Konzervativna stranka u anketama prilično zaostaje za laburistima.

Farage je najpoznatiji kao političar koji je bio jedan od najistaknutijih zagovaratelja izlaska Velike Britanije iz Europske unije. 

Činilo se da nije ozlijeđen dok su ga odvodili pripadnici osiguranja, a nešto kasnije je nasmijan pozirao u video snimci objavljenoj na X-u na kojoj u ruci drži McDonald'sovu šalicu i kaže: "Moj milkshake privlači sve ljude na skup."

 Ministar unutarnjih poslova James Cleverly osudio je incident i nazvao ga neprihvatljivim. 

Predsjednik stranke Richard Tice napadačicu je nazvao "maloljetnim moronom", dodavši da njezin potez neće zastrašiti stranku te da će joj incident samo pomoći u osvajanju stotina tisuća glasova. Policija je objavila da je privela 25-godišnju djevojku osumnjičenu za napad.

Pročitajte i ovo Priveden zbog krijumčarenja tableta Predan u istražni zatvor Na granici na istoku Hrvatske kod muškarca pronašli 627.000 tableta za izradu droge

Nije prvi put da je Farage dobio milkshake u lice. U svibnju 2019., dok je vodio kampanju za stranku Brexit u Newcastleu, jedan ga je muškarac zalio istim napitkom. Napadač je priveden i priznao je krivnju. Morao je platiti čišćenje odijela kao odštetu.

Aktualno Samo mu je on na pameti? Plenković imao (ne)očekivani lapsus Andrej Plenković - 1 Andrej Plenković - 1 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković - 2 Andrej Plenković - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković - 3 Andrej Plenković - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković - 4 Andrej Plenković - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković - 5 Hrvatska Samo mu je on na pameti? Plenković imao (ne)očekivani lapsus 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene