Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prijatelji, Rusija je uz vas'

Mir na Krimu zagovara poznati boksač Valujev, Bijela kuća poslala upozorenje Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Stigao sam u Sevastopolj dati podršku stanovnicima Krima. Prijatelji, Rusija je uz vas', napisao je boksač Nikolaj Valujev na Twitteru.

Ruski boksač i zastupnik u ruskoj Dumi Nikolaj Valujev stigao je u Sevastopolj podržati mirno rješenje situacije na Krimu. Stigao je u pratnji drugih ruskih predstavnika među kojima je i ruska klizačica Irina Rodnina. Sudjelovali su na sastanku u blizi zgrade Gradskog vijeća, kako bi razgovarali o načinima rješavanja političke krize u regiji.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

'Stigao sam u Sevastopolj dati podršku stanovnicima Krima. Prijatelji, Rusija je uz vas', napisao je na Twitteru.

Bijela kuća upozorava Rusiju da "ne provocira" u vezi s Ukrajinom

Bijela kuća upozorila je u četvrtak Rusiju da poštuje ukrajinski suverenitet i teritorijalni integritet te Moskvi poručila da izbjegava "provokativno" ponašanje u odnosu na krizu u toj zemlji.

"Snažno podupiremo ukrajinski teritorijalni integritet i suverenitet, a to očekujemo i od drugih zemalja", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.


Jacenjuk je novi predsjednik ukrajinske vlade: 'Kaznit ćemo sve separatiste'

Ruski predsjednik Vladimir Putin zapovjedio je u srijedu da 150 tisuća ruskih vojnika bude spremno za vojne vježbe, a u četvrtak je Rusija i lovačke zrakoplove stavila u punu pripravnost.

"Pozorno pratimo jučer najavljene ruske vojne vježbe uz ukrajinsku granicu. Očekujemo da Rusija bude transparentna u vezi s tim aktivnostima i da izbjegava provokativne postupke", dodao je Carney.

"Poručujemo im da ne poduzmu ništa što bi se moglo pogrešno shvatiti ili voditi u zabludu u ovome osjetljivom trenutku", rekao je.

Upozorenje Bijele kuće u skladu je s upozorenjima drugih vodećih američkih dužnosnika, među ostalima i ministra obrane Chucka Hagela i državnoga tajnika Johna Kerryja. Kerry je u srijedu rekao kako bi vojna intervencija u Ukrajini bila "teška pogreška" te da SAD razmatra mogućnost davanja bankovnih jamstava u vrijednosti od milijardu dolara i dodatnu financijsku pomoć Kijevu.

Zapovjednik NATO-a umanjuje značenje tenzija s Rusijom oko Ukrajine

Najviši NATO-ov vojni zapovjednik general Philip Breedlove u četvrtak je smanjio značenje napetosti s Rusijom glede Ukrajine rekavši da zapadni vojni savez nije planirao nikakav odgovor na bilo kakvu rusku intervenciju na Krimu te je pozvao na mirno rješenje krize.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je naredio razmještaj 150.000 vojnika u pograničnom području s Ukrajinom radi vojnih vježbi.

Oglasio se bjegunac: Ja, Viktor Janukovič još uvijek sam predsjednik Ukrajine!

"Nema nikakva razloga da se mi i Rusi natječemo oko budućnosti Ukrajine. Mislim da SAD i Rusija žele isto - uspješnu, stabilnu i miroljubivu Ukrajinu", rekao je u intervjuu za Reuters i The Wall Street Journal američki zrakoplovni general Breedlove.

"U ovome trenutku moramo na miran način razumjeti što Rusija sada radi i na koji način to utječe na stanovnike regije", rekao je Breedlove koji je vrhovni zapovjednik NATO-a za Europu i zapovjednik američkih snaga u Europi.

Na novinarsko pitanje je li zabrinut zbog mogućnosti ruske vojne intervencije na Krimu odgovorio je: "Mislim da bismo svi mogli biti zabrinuti zbog toga, no u ovome trenutku to ipak nije moja primarna briga."

Zauzimanje zgrada u Simferopolju na Krimu zabrinjava, smatra Breedlove te dodaje: "Poput svih država članica NATO-a svi želimo mirno rješenje nemira u Ukrajini." (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene