Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HLADAN TUŠ U SUSJEDSTVU

Ministar protiv Djeda Mraza: Ništa od zabave za djecu, Djedica vrijeđa vjerske osjećaje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Edin Ramić, ministar koji je u vladi Federacije BiH zadužen za izbjeglice i prognanike, zabranio je sindikalnoj organizaciji u ministarstvu kojega vodi organiziranje novogodišnje zabave za djecu uz Djeda Mraza, jer smatra kako se time vrijeđaju vjerski osjećaji nekih od njegovih zaposlenika.

Edin Ramić, koji je za ministra zaduženog za izbjeglice i prognanike imenovan kao član bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA), negativno je odgovorio na zahtjev sindikata da se u ministarstvu organizira zabava za djecu uz podjelu poklon paketića.

U odgovoru na zamolbu Ramić je zatražio da sindikat prije organiziranja podjele novogodišnjih paketića za djecu anketira zaposlene u ministarstvu i da se oni očituju vrijeđa li to njihove vjerske osjećaje.

"Imajući u vidu načelo nedriskiminacije i poštivanja prava i sloboda svih zaposlenika ministarstva, potrebno je da provedete anketu među svojim članovima o prihvatljivosti takve vrste zabave u prostorijama ministarstva s obzirom na to da pojedini najavljeni sadržaji mogu vrijeđati vjerske osjećaje nekih uposlenika i/ili njihove djece", napisao je Ramić u pismu čiju su presliku objavili lokalni mediji.

Ovakva poruka izazvala je niz reakcija i osuda, a zastupnik u skupštini Sarajevske županije Igor Stojanović (SDP BiH) napisao je na društvenoj mreži kako je Ramić poznat kao nacionalist pa njegovo protjerivanje Djeda Mraza iz ministarstva nije iznenađenje.

"Nacionalist Edin Ramić je poznat i po tome što je iz ministarstva za koje je nadležan, dodijelio novac za osnivanje 'Srebrene maline', firme koja je trgovala neispravnim respiratorima u iznosu od 10 milijuna konvertibilnih maraka", napisao je Stojanović dodajući kako se nada da će Djed Mraz brzo otjerati Ramića iz entitetske vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "nema toga tko će mi je zabraniti" Sporni plakat osvanuo i u Zenici, građani bijesni: ''Ovo se mora ukloniti''

Od Ramića i njegove odluke ogradila se i Alma Čolo, koja je članica predsjedništva SDA.

"Pa mi svi kupujemo svojoj djeci i kupovali smo paketiće, a sada kupujemo unucima", kazala je Čolo za televiziju BHT 1 dodajući kako joj nije jasno što je zapravo problem njenom stranačkom kolegi.

Sam Ramić u četvrtak je pokušao pravdati svoju spornu odluku tvrdeći kako je Djeda Mraza osporio jer je ranije dobio pritužbe nekih od zaposlenih u ministarstvu. Tvrdi kako je riječ o osobama koje su ranije tražile da se u ministarstvu jedna prostorija odvoji za obavljanje islamskih molitvi, a tome nije udovoljeno.

"Ovih dana bi neki drugi da tu rade zabavu s Djedom Mrazom. Bilo je negodovanja na organizaciju tog događaja. Neki su meni jasno kazali da ih to vrijeđa", kazao je Ramić za portal Faktor.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 DJECA SVE RAZUMIJU Tisuće dječjih pisama iz cijeloga svijeta pristižu u poštanski ured na Trgu anđela: ''Najmlađi imaju različite božićne želje, ali jedna je posebna''

Dodatni problem vidi u tome što bi se dječja zabava organizirala tijekom radog vremena, a osude s kojima se suočio protumačio je kao još jedan obračun sa SDA.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene