Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Afera s e-mailovima u slučaju Agrokor nema nikakve veze sa Srbijom, a Srbiji je u interesu da se situacija s tom kompanijom u Hrvatskoj stabilizira, ocijenio je u srijedu srbijanski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.


Srbiju zanima da se ostvare rokovi vezani uz stabiliziranje Agrokora i da se do 10. srpnja okonča nagodba te da je potpišu svi vjerovnici, a potom slijedi dvomjesečni rok za žalbe.

Vezani članci Mislav Bago i Arsen Bauk na Markovu trgu (Foto: Dnevnik.hr) Bauk o premijerovoj poruci iz Sofije: "Iz toga možemo iščitati da više ni on ne vjeruje da je to bilo u redu" Darinko Kosor i Mislav Bago (Foto: Dnevnik.hr) Darinko Kosor za Dnevnik Nove TV: "Nagodba nije riješena. Postoje vjerovnici koji žele da Agrokor ode u stečaj jer tako vide veću korist za sebe"

Ljajić je u izjavi za TV Prva rekao kako očekuje da taj proces bude okončan do rujna ove godine.

"Naš je interes da se situacija u Agrokoru, prije svega u Hrvatskoj, stabilizira jer to onda znači prelijevanje tog pozitivnog efekta i na poslovanje Agrokora u Srbiji", poručio je Ljajić, komentirajući aferu Agrokor u kojoj je potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela ostavku pritisnuta skandalom s elektroničkom poštom u vrijeme pripreme lex Agrokora, koja je procurila u javnost.

Koncern Agrokor u Srbiji je vlasnik poduzeća Merkator S, Dijamant, Frikom, MG Mivela, Kikindski mlin i Nova sloga, s više od 11.000 zaposlenika. (Hina)