Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miloševićev suradnik

Ministar o presudi generalima: Hašku tvrđavu nepravde hitno zatvoriti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji bliski suradnik Slobodana Miloševića, a trenutno ministar prometa u vladi Ivice Dačića, zatražio je oslobađanje svih Srba iz 'haškog kazamata', a cijeli je sud nazvao tvrđavom nepravde koju treba hitno zatvoriti.

Srbijanski ministar prometa Milutin Mrkonjić ocijenio je u petak da "svi Srbi koji su ostali u haškom kazamatu moraju odmah biti pušteni" na slobodu i da Haški tribunal kao "tvrđavu nepravde hitno treba zatvoriti".

Milutin Mrkonjić, nekoć čovjek od povjerenja Slobodana Miloševića, a danas potpredsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar prometa, u intervjuu beogradskom dnevniku "Večernje novosti" rekao je da ga "nisu iznenadile posljednje presude Tribunala".

Pročitajte i ovo Deset godina od presude generalima - 3 DAN ZA PAMĆENJE Prošlo je deset godina od presude generalima, prisjetite se emotivnih trenutaka Stanišić i Simatović nepravomoćno Bivši Miloševićevi obavještajci osuđeni na 12 godina zatvora za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH

>> Prvi sastanak ministara Hrvatske i Srbije nakon presude Gotovini i Markaču

"Svi Srbi koji su ostali u haškom kazamatu moraju odmah biti pušteni kućama. Prvi sam to rekao još kad su Slobodana Miloševića odveli u Haag, a sada konačno, istinu vide svi. Tvrđavu nepravde hitno treba zatvoriti", ocijenio je Mrkonjić u "Novostima".

"Sramota je da naši ljudi trunu u Haagu dok se albanski i hrvatski zločinci šetaju na slobodi. Država mora učiniti napor da se svi naši ljude vrate u Srbiju. Svijet je čuo i prvog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića koji je u New Yorku sve rekao o Tribunalu. Tu i ja stavljam točku", izjavio je srbijanski ministar prometa.

Srbijanski vicepremijer Vučić u srijedu je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a rekao da Haški tribunal provodi "selektivnu pravdu".

"Međunarodno pravo mora važiti za sve podjednako, a ne za neke narode više, a za druge manje. Pravo i pravda za Srbiju su ispred politike. Međutim, mi smatramo da pravo i pravda nisu uvijek bili ključna načela kojima se rukovodio Haški tribunal", kazao je na sjednici VS UN Vučić i izvijestio Vijeće sigurnosti da Srbija suradnju s Haškim tribunalom svodi na tehničku razinu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene