Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mi ćemo probiti led"

Zloglasni Putinovi bajkeri u centru Moskve žele podići spomenik Miloševiću

Knjiga žalosti za Slobodana Miloševića
Knjiga žalosti za Slobodana Miloševića Foto: Srdan Vrancic
Noćni vukovi, ruski motociklistički klub blizak Vladimiru Putinu, namjerava u Moskvi postaviti spomenik Slobodanu Miloševiću.

Ruski motociklisti Noćni vukovi, inače bliski predsjedniku Vladimiru Putinu, čiji je on i počasni član, planiraju na moskovskom Trgu Europe postaviti spomenik bivšem srpskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću.

Spomenik je već napravio srpski kipar Dragan Radenović, član Ruske akademije umjetnosti. Visok dva metra, Milošević je portretiran kako u ruci drži masku koja podsjeća na Munchovu sliku "Krik". Brončana skulptura uskoro bi trebala biti prevezena u Moskvu.

Ideju postavljanja spomenika u razgovoru za ruski tabloid Moskovsky Komsomolets otkrio je Marat Baširov, profesor na Visokoj ekonomskoj školi Nacionalnog istraživačkog instituta Sveučilišta u Moskvi.

Rekao je da će se to planirati zato što je "Milošević prva žrtva zločinačkog NATO-a", govoreći o intervenciji 1999. godine, ali i zbog toga što se u Srbiji se još dvoume o postavljanju tog spomenika, pa će zato on biti postavljen u Rusiji, a potom u Srbiji, kada Rusija probije led, izvijestio je Sloboden Pečat.

Također je rekao da su Miloševića "srpski izdajnici" izručili Haagu, a on je "obranu domovine platio životom".

Pročitajte i ovo Ivica Mandić u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Odgovoran za ratne zločine Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o nalogu za uhićenje Putina: "Nemojmo zaboraviti kako je uhićen i izručen Milošević"

Berliner Kurir u svom izvješću o spomeniku piše da "prijatelji diktatora često i dalje tvrde da je Milošević ubijen u Hagu". U Rusiji, u trenutku ruske agresije na Ukrajinu, "teorije zavjere nailaze na plodno tlo".

U domovini pokojnog diktatora već je postojala inicijativa za podizanje spomenika Miloševiću. Međutim, nakon što je uslijedio snažan protest, ideja nije ostvarena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene