Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOMENTIRAO I MILANOVIĆA

Dodik o posjetu Charlesa Michela: "Dosad smo imali dolazak često arogantnih birokrata koji samo misle da nas treba položiti na pod i da nam zavrću ruke"

Član predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon posjeta predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela Sarajevu davao je izjavu novinarima.

Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič pitao ga je o ideji predsjednika Zorana Milanovića da Švedska i Finska ne mogu ući u NATO-o dok se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH.

"Nemam ja veze s NATO-om niti ja odlučujem o tome. Inače, mislim da je ispravna politika predsjednika Hrvatske koji smatra da je pitanje izborne reforme ovdje biti ili ne biti za Hrvate i to mogu apsolutno razumjeti", odgovorio je Dodik Juriču, kojeg je još zanimalo i je li Michel u ijednom trenutku rekao da će razgovarati s Bošnjacima i reći da popuste malo.

"Ovaj dolazak vidim kao dobru relaksaciju"

"Nisam ja to ni tražio, ne znam. Europska unija pomaže. Ja vidim ovaj njegov dolazak ovdje kao jednu dobru relaksaciju. Dosad smo imali dolazak često arogantnih birokrata koji samo misle da nas treba položiti na pod i da nam zavrću ruke. Došao je čovjek da razgovara, bio je širok, rekao je: 'Ljudi ako želite da radimo zajedno, radit ćemo zajedno, ako ne želite, nećemo ni raditi. Nema tu nikakve prisile", odgovorio je Dodik i dodao da su on i Šefik Džaferović rekli da žele u Europsku uniju, ali mora i EU malo relaksirati stvari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nema spomena o vetu Milanović poslao pismo šefu NATO-a: "Hrvatskoj je u vitalnom interesu da ima stabilnog susjeda"

"Imali smo informacije da su se natjecali tko će postaviti gore uvjete BiH, kao neka vrsta osvete zbog ne znam ni ja čega. I mi sad ovdje stojimo bez ikakve mogućnosti. Stalno pitaju jesmo li za EU. Čekaj malo, što vi radite po tom planu?", pita se član predsjedništva BiH te ističe kako pregovori o ulasku BiH u EU podrazumijevaju dogovor.

Pročitajte i ovo Ilustracija FOREIGN AFFAIRS U ANALIZI Balkan opet kao bure baruta: Bosna je na opasnom putu, Srbija i Hrvatska kao Putin u Ukrajini

Charles Michel je u kasnim popodnevnim satima stigao u Sarajevo gdje se susreo s dvojicom članova BiH Predsjedništva, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom, dok se Željko Komšić nalazi na rehabilitaciji nakon što je podvrgnut manjem operativnom zahvatu kralježnice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene