Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S tjedan dana zakašnjenja

Govor kojim Trump ulazi u kampanju za izbore? Milijuni Amerikanaca večeras će gledati njegov govor o stanju nacije

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Donald Trump (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Milijuni Amerikanaca večeras će sjediti ispred svojih televizora jer će predsjednik Donald Trump, s tjedan dana zakašnjenja, pred Kongresom održati govor o stanju nacije.

Donald Trump će večeras održati svoj drugi govor o stanju nacije. Bijela kuća rekla je da će govor biti vizionarski, da će Trump govoriti o budućnosti i pozvati na suradnju.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

Prošle godine Trump je govorio pred republikanskim Kongresom, a ove godine Demokrati imaju većinu u Zastupničkom domu. Novoizabrana predsjednica Zastupničkog doma, Demokratkinja Nancy Pelosi, odlučno odbija zid na granici s Meksikom, zbog čega je Amerika bila u djelomičnoj blokadi administracije, koja je bila najduža u povijesti.

Zbog blokade je Pelosi odgodila Trumpov govor. Sada, s tjedan dana zakašnjenja, govor o stanju nacije bit će održan u sjeni anketa prema kojima većina Amerikanaca za blokadu krivi Trumpa.

"Ovo je njegova prilika da se većinom obrati svojoj bazi i kaže im: 'Ne, ne, ne, to nije točno. Još uvijek sam jak, ja sam ovdje glavni, Amerika je jača jer sam ja ovdje.'", rekao je politički analitičar David Barker.'

Amerikanci će večeras ponovno slušati zašto je zid na granici nužan, ali i koliko je Donald Trump zaslužan za gospodarski uzlet Sjedinjenih Država.

"Ja sam vjerojatno učinio više u prve dvije godine nego ijedan drugi predsjednik, ijedna administracija u povijesti ove zemlje", rekao je Trump 4. siječnja ove godine.

Bijela kuća rekla je da će druga polovica govora biti posvećena vanjskoj politici. Trump će govoriti o povijesnom susretu sa sjevernokorejskim čelnikom, porazu Islamske države, povlačenju vojske iz Sirije i Afganistana, trgovinskom ratu s Kinom. S obzirom na najave, bit će to govor s kojim će Trump ući u kampanju za predsjedničke izbore 2020. Godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene