Britanska policija priopćila je u petak kako sada vjeruje da su ljudi koji su pronađeni mrtvi u kamionu hladnjači u Essexu nedaleko od Londona prošli tjedan bili Vijetnamci te da je podignuta optužnica protiv još jednog muškarca.

Galerija


Tijela 39 osoba, 31 muškarca i osmero žena, pronađena su prošli tjedan u teretnom prostoru kamiona hladnjače u industrijskoj zoni Grays u Essexu, tridesetak kilometara istočno od Londona.

Vezani članci Sudar Automobil udario motociklista dok je stajao na zebri, pravo je čudo da nitko nije ozlijeđen Preslatki mješanac Preslatki mješanac izgleda kao spoj psa i mačke, raznježio je cijeli svijet

"U ovom trenutku vjerujemo da su žrtve državljani Vijetnama i u kontaktu smo s vijetnamskom vladom", objavio je na Twitteru Tim Smith, pomoćnik glavnog policijskog inspektora u Essexu.

"Mi smo u izravnom kontaktu s nizom obitelji u Vijetnamu i Ujedinjenom Kraljevstvu i vjerujemo da smo identificirali obitelji nekih od žrtava", dodao je.

Još jedan muškarac je optužen za ubojstvo tih ljudi, navodi policija, uz vozača Maurice Robinsona iz Sjeverne Irske koji je uhićen nakon pronalaska kamiona i ubrzo optužen za ubojstva 39 osoba, trgovanje ljudima te kaznena djela vezana uz imigraciju i pranje novca. Također,  vijetnamska je policija uhitila dvije osobe.

Pronalazak tijela doveo je u središte pozornosti ilegalnu trgovinu koja šalje siromašne iz Azije, Afrike i s Bliskog istoka na opasna putovanja na Zapad.

Policija je u petak priopćila da Eamona Harrisona (23), koji je također iz Sjeverne Irske, optužnica tereti za ista kaznena djela kao i vozača kamiona smrti. Harrison je izveden pred irski Visoki sud u Dublinu na početku postupka izručenja Britaniji. Ostaje u pritvoru do 11. studenoga, rekao je glasnogovornik suda.

Britanska policija u petak je pozvala Ronana Hughesa (40) i njegovog brata Christophera (34) iz Armagha u Sjevernoj Irskoj, za koje kaže da su ključni za istragu, da se predaju. Osumnjičeni su za ubojstva i trgovinu ljudima. (Hina)