Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrena kugla u Škotskoj

'ZASTRAŠUJUĆE I ZADIVLJUJUĆE' Eksplozija koja je noć pretvorila u dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćno nebo iznad Škotske obasjao je meteor, koji je na trenutak noć pretvorio u dan, a jaki zvučni udar uplašio je mnoge koji su ga čuli.

Nakon što je iznad Škotske zamijećen velik bljesak i gromoglasan udar, policija je zaprimila pregršt poziva uplašenog lokalnog stanovništva. Postoje i snimke tog meteora, koje su se pojavile na internetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko je Nicholas Rossi? Očajni pokušaji da izbjegne suđenje: Muškarac optužen za silovanja lažirao smrt, njegov novi plan je još biziarniji Ilustracija kaos u prometu Oluja Gerrit udarila svom snagom: Oštećeno više od 100 kuća, uzbuna zbog poplava...

Britanski Met Office izvijestio je kako nije bila riječ o događaju vezanom za atmosferske prilike, odnosno da na tom području nisu zabilježene grmljavinske naoblake. Iako informacija još nije potvrđena, pretpostalvja se da je najvjerojatnije bila riječ o meteoru, koji je u obliku vatrene kugle eksplodirao prilikom ulaska u Zemljinu atmosferu te na taj način uzrokovao ogroman bljesak i snažan zvučni udar.

"To je najnevjerojatnija stvar koju sam ikad doživjela", rekla je za BBC Jenni Morrison, koja je meteor snimila kamerom iz automobila. "Bilo je to zastrašujuće i zadivljujuće istovremeno", doala je.

Mnogi su pomislili isprva da je bila riječ o grmljavinskom nevremenu, no 90 sekundi nakon bljeska, začuo se dubok i prigušen zvučni udar iz daljine. "Bilo je to spektakularno", rekla je Heather Mullan iz Aberdeenshirea.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene