Obavijesti Video Pretražite Navigacija
La Tuta iza rešetaka

Bez ispaljena metka uhićen najtraženiji narkobos!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićen je godinu dana nakon uhićenja najzloglasnijeg meksičkog narkobossa Joaquina Gzmana zvanog 'Mali'.

Meksiko je uhitio najtraženijeg narkobosa koji je još bio na slobodi, Servanda Gomeza zvanog 'La Tuta', objavila je u petak policija, a Reuters piše da je to uhićenje pokazatelj koliko se predsjednik države Enrique Pena Nieto trudi u borbi protiv raširenog nasilja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Automobili ubijene obitelje nakon napada narkokartela (Foto: AFP) Meksiko zavijen u crno Nakon masakra u kojem je ubijena deveteročlana obitelj uhićen narkobos, u automobilu imao i taoce

Gomez (49) bio je glavna meta Pena Nietina pokušaja da vrati nadzor nad Michoacanom, zapadnom saveznom državom koju razdiru sukobi Gomezova kartela Vitezova templara s dobro naoružanim protivnicima koji ga žele svrgnuti.

Uhićen je godinu dana nakon uhićenja najzloglasnijeg meksičkog narkobossa Joaquina Gzmana zvanog 'Mali', čelnika kartela Sinaloe, jednoga od najmoćnijih svjetskih kartela krijumčara droge.

U napuštenom krematoriju pronađeno 60 trupala

Predsjednik Pena Nieto želi umiriti javnost bijesnu zbog korupcije i nekažnjenog nasilja: prije nekoliko mjeseci korumpirani policajci koji rade za bande krijumčara droge oteli su i masakrirali 43 studenata učiteljske akademije.

Policijski glasnogovornik rekao je da je nakon višemjesečne obavještajne operacije savezna policija uhvatila Gomeza u Moreliji, glavnome gradu Michoacana. 'U idućih će ga nekoliko sati dovesti u Ciudad de Mexico', najavio je.

Bez ispaljena metka, Gomez je uhićen u kući, javljaju lokalni mediji.

Prošli tjedan policija je zaplijenila mnoge zgrade u toj četvrti i uhitila nekolicinu ljudi povezanih s Tutom. Lokalni mediji javili su da je ta ranija operacija bila uvod u uhićenje narkobossa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene