Medvjed: Ilustracija - 4
Medvjed: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Grupa žena zaputila se pješačkom stazom tražeći lijepa mjesta za snimanje prizora jesenjeg lišća ne sluteći da će ih napasti - medvjed. Dvije žene trenutačno se nalaze na intenzivnom liječenju, a sve je prepričao suprug jedne od žrtava.


Na odjelu intenzivne njege u bolnici Royal Alexandra u Edmontonu Gary Hansen sjedi pokraj kreveta svoje supruge Leosette i govori joj: "Volimo te. Drži se." Ne može držati svoju ženu za ruku jer su joj ruke previše oštećene od napada medvjeda.

Pod sedativima je i na respiratoru nakon više od šest sati operacije, kojoj je bila podvrgnuta zbog ozljeda ruku, glave, leđa i uha. "Ona je moj dar od Boga. Strašno je vidjeti svoju ženu takvu. Medvjed ju je gadno sažvakao."

Leosette Canoy i njezinu prijateljicu Analyn Shurtliff Bartolome teško je ozlijedio mužjak crnog medvjeda koji je na njih nasrnuo na pješačkoj stazi u blizini Dawson Creeka, grada na sjeveroistoku kanadske pokrajine British Columbia.

Losettina nećakinja, koja je s njom bila u šetnji, prepričava kako je njezina teta napadnuta kada je priskočila u pomoć svojoj prijateljici.

Kako je pao mrak, policija kaže da su dva službenika RCMP-a u terenskom vozilu pronašla dvije žene kako leže u grmlju s ozljedama opasnim po život. Stožerni zapovjednik Damon Werrell kazao je da su policajci upucali velikog medvjeda koji je stajao u blizini svojih žrtava.

Proganja ga slika supruge kako leži u grmlju

Leosettin muž rekao je da ga proganja slika njegove žene i njezine prijateljice kako leže u grmlju, čekajući da budu spašene, dok medvjed čuva svoj ulov, svoj sljedeći obrok. "Moja supruga radi s odraslim osobama s invaliditetom i pobožna je kršćanka", poručio je.

Ona je prije 15-ak godina emigrirala u Kanadu s Filipina, a on kaže da se zaljubila u kanadsku divljinu istaknuvši kako Leosetta voli planinarenje i kampiranje, a nerijetko su se zajedno okušavali u brdskoj vožnji quadovima. Rekao je da je grupa krenula na pješačku stazu tražeći lijepa mjesta za snimanje jesenskih slika s jesenjim lišćem, prenosi CBC.

"Ovdje živimo u Kanadi i slušamo o napadima medvjeda, ali nikada ne mislimo da ćemo to biti mi, znate? A sada je ovdje s mojom obitelji i bilo je to užasno iskušenje. Shrvan sam."

Ilustracija Još jedan napad psa na čovjeka: U Slavonskom Brodu izgrizli muškarca i njegovog ljubimca

Ilustracija Užas kod Slavonskog Broda: Žena nakon napada psa završila u bolnici, vlasnici prekršajna prijava

U objavi na društvenim mrežama obiteljski prijatelj druge žrtve poručio je kako se ona nalazi na intenzivnoj njezi u Vancouveru te da ima teške ozljede ruke. Naveo je kako je Bartolome supruga i majka dvoje djece tinejdžerske dobi te da naporno radi kako bi uzdržavala svoju obitelj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju