Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na turniru videoigara

Strava na Floridi: Više ubijenih i ranjenih u masovnoj pucnjavi, otkriveno tko je napadač

Pucnjava u Jacksonvilleu na Floridi (Foto: AFP)
Pucnjava u Jacksonvilleu na Floridi (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Pucnjava u Jacksonvilleu na Floridi (Foto: AFP) Pucnjava u Jacksonvilleu na Floridi (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Pucnjava na Floridi (Foto: screenshtot/Reuters) Galerija 1/2 >>
Na turniru videoigara na Floridi, s kojeg se igranje prenosilo uživo, odjednom je došlo do pucnjave. Policija je potvrdila da su tri osobe ubijene, uključujući i napadača.

Iz ureda šerifa u Jacskonevilleu, u američkoj saveznoj državi Floridi, objavili su da je došlo do masovne pucnjave na turniru videoigara te građanima poručili da izbjegavaju to područje jer ono nije sigurno.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

Ubrzo su objavili da je jedan napadač mrtav, ali tragalo se i za potencijalnim drugim napadačima. Šerif Jackskonvillea Mike Williams za medije je potvrdio da je napadač 24-godišnjak iz Baltimorea, koji je, prema pisanjima stranih medija, izvršio samoubojstvo na mjestu napada. Potvrđeno je i kako je nema drugih osumnjičenika za ovaj napad.

 

Ured šerifa u Jacksonvilleu priopćio je kako se vjeruje da je 24-godišnji David Katz iz Baltimorea otvorio vatru na turniru u računalnim igrama u Jacksonvilleu na Floridi, a potom si oduzeo život. Policija je navela kako je najvjerojatnije koristio jedan pištolj u napadu. Još ne znaju gdje je boravio tijekom turnira, no najvjerojatnije se radilo o hotelu.

Pojavila se snimka pucnjave

Jedan od svjedoka koji je bio u restoranu na turniru gdje se igrala videoigra Madden NFL 2019, izjavio je da misli da je na turniru bilo dva napadača. Posvjedočio je da su ljudi u restoranu uslijed pucnjave trčali posvuda jer nisu znali od kud dolaze pucnjava, pokušavali su nazvati policiju i plakali su.

Iz bolnice u Jacksonvilleu su potvrdili kako je u njihovu bolnicu dovedeno šestero ozlijeđenih, od kojih je jedna osoba u kritičnom stanju, a pet ih je izvan životne opasnosti.

Organizator igara Jason Lake objavio je da je jedan od igrača ranjen u palac, da je pobjegao u obližnju dvoranu. Kako navodi Lake, igrač trenutačno surađuje s vlastima.

Jedan je svjedok rekao da je vidio nekoliko osoba koje su iznesene na nosilima, dok lokalni mediji izvještavaju da je u pucnjavi 11 ranjenih.

Fox News na svom Twitter profilu prenosi kako je jedna osoba osumnjičena za napad ubijena na mjestu napada, no nije poznato je li bilo više napadača. 

Do pucnjave je došlo u "game baru", navodi na Twitteru jedan od organizatora CompLexity Gaming.

Na društvenim mrežama pojavila se i snimka pucnjave, u kojoj se jasno čuju hici. Iako snimka prikazuje trenutak unutar same videoigre, zvuk pucnjave je jasno razlučiv. Čitatelje UPOZORAVAMO da je snimka uznemirujuća.

 

I proizvođač video igara Madden objavio je priopćenje u kojem navode kako je pucnjava koja se dogodila na turniru ''grozna situacija''.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene