Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi svjetski rekord

'Marathonman' istrčao 365 maratona u 365 dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stefaan Engels, 49-godišnji Belgijac, postavio je u subotu novi svjetski rekord pošto je u Barceloni okončao svoj 365. maraton u 365 dana.

Engels je još u ožujku oborio rekord od 52 maratona u 52 dana Japanca Akonorija Kusade, po Guinessovoj knjizi rekorda.

Pročitajte i ovo 30 vojnika trčalo noćni maraton - 3 NAŠICE-VINKOVCI Dnevnik Nove TV na maratonu za poginule branitelje: "Poseban je osjećaj trčati za one koji to ne mogu" Slika nije dostupna kći bila sutkinja Sve se može kad se hoće: Par istrčao maraton na svojem balkonu, a imaju i novi plan

Stefaan, nazvan 'Marathonman', natjecao se zadnjih 12 mjeseci na uglednim maratonima poput onih u Ateni ili New Yorku i ukupno pretrčao više od 15.000 km u godinu dana.

>> VIDEO: U spremniku punom leda ostao sat i 50 minuta

Njegov je cilj bio nagnati ljude da se kreću, kao i promocija sporta općenito.

'Cilj je postignut', kazao je on. 'Svakog dana više desetaka osoba trčalo je sa mnom. Meni maratoni ne predstavljaju nikakvu muku. Trčim ih kao netko tko svakog jutra ide na posao', rekao je.

Kaže da je ključ u tome što je trčao relativno sporo. U prosjeku mu je trebalo oko četiri sata da završi maraton. Najbolji rezultat mu je 2 sata i 56 minuta.

Engelsu je ovo drugi rekord u Guinnessovoj knjizi. Godine 2008. završio je 20 triatlona u godini dana (maratonska utrka, 180 kilometara vožnje biciklom i 3,85 kilometara plivanja).  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene