Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIZA U SUSJEDSTVU

Italija pred novim izborima? Mandatar Giuseppe Conte odustao od sastavljanja vlade

Giuseppe Conte (Foto: AFP)
Giuseppe Conte (Foto: AFP) Foto: Afp
Nakon što je predsjednik Sergio Mattarella odbio potvrditi njegov prijedlog za članove vlade, Giuseppe Conte je odustao od pokušaja njena sastavljanja.

Giuseppe Conte nije uspio u sastavljanju nove, populističke vlade u Italiji, javlja AP. Conte se danas oko 19 sati sastao s predsjednikom Sergiom Mattarellom i predstavio mu prijedlog sastava vlade.

Pročitajte i ovo Fontana di Trevi Najavila vladajuća koalicija Susjedna zemlja postrožuje naplatu poreza iznajmljivačima nekretnina za odmor Slika nije dostupna Ipak nije pala vlada Giuseppe Conte preživio i drugo glasovanje, ali uz velike posljedice - Sada vodi manjinsku vladu

Po izvorima Reutersa, Mattarella je odbio Conteov prijedlog za ministra gospodarstva, 81-godišnjeg euroskeptika Paola Savonu.

Nakon što je Mattarella odbio potvrditi njegov prijedlog za članove vlade, Conte je odustao od pokušaja njena sastavljanja. "U ovo sam uložio maksimalan napor", kazao je novinarima Conte.

Podsjetimo, Mattarella je u srijedu političkom novaku Conteu dao mandat da popuni resore u vladi populističkog Pokreta pet zvijezda (M5S) i krajnje desne Lige, čime je napokon završen skoro tromjesečni politički zastoj izazvan izjednačenim rezultatima izbora 4. ožujka.

M5S na tim je izborima postao najveća talijanska stranka, osvojivši oko 32 posto glasova, dok je Liga dobila 18 posto u sklopu desnog bloka za koji je ukupno glasalo 37 posto birača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene