Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski rekord

Male šanse za preživljavanje: Nosi 12-orke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako je Nadya Suleman, koja je u siječnju ove godine rodila osmorke, dobila 'opasnu konkurenciju'. Jedna Tunižanka uskoro će postati majka čak šestorici dječaka i šest djevojčica.

Liječnici su za sada neimenovanu ženu, inače učiteljicu arapskog jezika koja je od 2007. otkako se udala za kolegu imala dva spontana pobačaja, upozorili kako postoji velika mogućnost da niti jedno od njezine djece preživi, no ona i njezina obitelj se nadaju još jednom čudu. 'Sve što želim jest da zagrlim svoju dječicu i pokažem im svoju svoju ljubav', kazala je Tunižanka osoblju bolnice u gradu Gafsi.

Pročitajte i ovo Nastavljaju se negativni demografski trendovi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DEMOGRAFSKA KRIZA "Novogodišnje" bebe iznova ukazale na zastrašujuće razmjere problema koji bi nas mogao baciti na koljena Slika nije dostupna OBOLIO DJELATNIK RODILIŠTA Panika u Švedskoj: Više od 50 novorođenih beba izloženo opasnom virusu

'U početku smo mislili da ćemo dobiti blizance, no na ultrazvuku je otkriveno još fetusa. Naša je sreća rasla zajedno s njihovom brojkom. Liječnici su nam rekli da će moja supruga imati prirodan porođaj', kazao je suprug Marwan te dodao kako je njegova bolja polovica pod stalnom liječničkom paskom, a i vlasti su im već ponudile rane oblike pomoći.

Stručnjaci upozoravaju kako postoji mogućnost da zbog velikog broja djece trudovi krenu nakon samo 20 tjedana trudnoće, što je tek 'pola puta' normalne trudnoće koja traje 40 tjedana. 'Ne bih želio poljuljati njezin entuzijazam, ali velika je šansa da rodi puno ranije. A ako se to dogodi zaista ne mogu dati niti jedan posto šanse da će ijedno od djece preživjeti. To je zaista zastrašujuća spoznaja', kazao je za Daily Mail ginekolog Peter Bowen-Simpkins.

U siječnju je Nadya Suleman, nezaposlena samohana majka iz Kalifornije rodila osmorke, šest dječaka i dvije djevojčice, no svjetski rekord u višestrukoj trudnoći drži jedna Grkinja koja je 1996. nosila 11-ero djece. No, nažalost, devetero ih je moralo biti 'uklonjeno' kako bi barem dvoje preživjelo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene