Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALA ŠKOLA PROGNOZE

Isaac Newton jedan je od najslavnijih znanstvenika, ali jeste li znali koji je njegov doprinos vremenskoj prognozi?

Na današnji dan 1643. godine rodio se Isaac Newton, jedan je od najrevolucionarnijih znanstvenika u povijesti, ali puno ljudi ne zna koji je njegov doprinos vremenskoj prognozi. Više donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Na današnji dan prije gotovo tri stoljeća rodio se Isaac Newton, engleski fizičar, matematičar i astronom, jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih teoretičara u povijesti znanosti.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić donosi Ivan Čačić Crno nam se piše: Znate li koliko katastrofa dnevno nas čeka u budućnosti? Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako klima utječe na globalnu trgovinu? "Ovi poremećaji imaju dalekosežne posljedice"

Bio i jedan od pokretača znanstvene revolucije u 17. stoljeću. Newton je svojim zakonima gibanja i općim zakonom gravitacije postavio temelje klasične fizike, uključujući gibanja planeta i numeričku prognozu vremena. Između ostalog prvi je uveo pojam sile, pa je njemu u čast jedinica za silu dobila i njegovo ime.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene