Potres u Makedoniji
Potres u Makedoniji Foto: Screenshot/EMSC

Čitav niz potresa zabilježen je tijekom srijede u Sjevernoj Makedoniji. Prvi potres, magnitude 5,0 po Richteru, zabilježen je u 4:54 ujutro. Nakon njega, tlo je podrhtavalo u sedam navrata.


Od ranog jutra podrhtava tlo u Sjevernoj Makedoniji. U 4:54 zabilježen je prvi potres, magnitude 5,0 po Richteru. Epicentar mu je 65 km jugozapadno od Skoplja odnosno 20 km južno od Gostivara, na dubini od 10 kilometara.

Nakon tog potresa, uslijedilo je još sedam podrhtavanja, sve do ponovno jačeg potresa, magnitude 4,9. Dogodio se u 15:25, a epicentar mu je 19 kilometara jugozapadno od Gostivara, na dubini od 10 kilometara.

"Bio je to snažan potres", "Ovo je strašno!", "Gotovo jednako kao i potres koji je bio ujutro", "Snažan, skoro mi je palo računalo", "Udarilo je ponovno. Dugo podrhtavanje. Skoplje, Makedonija", "Trajalo je pet sekundi", "Osjetio sam vrlo neugodno podrhtavanje dok sam sjedio na mojoj uredskoj stolici", "Snažno podrhtavanje, nalazim se na drugom katu i osjetila sam kako se zgrada njiše", neka su od iskustava upisanih na EMSC-u.

Darko Horvat Cjelovita obnova Zagreba kreće tek u proljeće, ministar Horvat brani poteze Vlade: "Zli jezici nam imputiraju da ovo dugo traje"

Potres kod Mostara Slabiji potres zatresao Mostar i okolicu: "Čula sam ga pa stala i pomislila - ako nastavi, da bježim ili čekam"

Nakon njega, novo podrhtavanje tla u Sjevernoj Makedoniji zabilježeno je u 16:43. Potres je bio magnitude 4,0 po Richteru, s epicentrom 14 km jugozapadno od Gostivara na dubini od dva kilometra.