Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile snimke oštećenog ruskog broda Moskva, rusko ministarstvo obrane priopićilo je da je ista raketna krstarica potopljena. Sudbina mornara s toga broda i dalje je nepoznata.


Rusko ministarstvo obrane nedavno je priopćilo kako je ruska raketna krstarica potopljena nakon što su je Ukrajinci gađali projektilima. Iako resorno Ministarstvo tvrdi da je cijela posada mornarice potpuno evakuirana, novinari Radio Svobode došli su do informacija koje govore da je 27 članova posade poginulo.

Jedan od poginulih članova posade je i 41-godišnji vezist Ivan Vakhrušev iz Ničkina koji je služio petoj borbenoj jedinici. Informaciju je potvrdila i njegova supruga Varvara Vakhruševa objavivši tu vijest na društvenim mrežama.

Ruska krstarica Moskva - 5 VIDEO Moskva pogođena s tri projektila: Pojavile se prve fotografije uništenog ruskog broda?

Ruska krstarica Moskva - 1 Ukrajina se narugala Rusiji nakon potonuća moćne Moskve: "Dio vaše flote koji ostaje na površini..."

Sudbina mnogih vojnika s broda i dalje nije poznata. Kako piše The Telegraph, roditelji nekoliko ruskih vojnika koji su služili na brodu poručili su kako su im dužnosnici rekli da su im sinovi nestali u akciji. Jedna je majka kazala da je u bolnici na Krimu vidjela oko 200 članova posade s opeklinama. Postavlja se pitanje gdje su ostali vojnici s obzirom da ih na brodu bilo oko 500.

 

 

Majka nestalog mornara: Hladno su mi rekli da je na popisu nestalih

Nestanak vojnika s potopljene ratne mornarice komentirala je i Olesja Dubinjina, majka mornara Andreja Siromjasova koji se nalazio na istom brodu.

Za portal Novaja Gazeta - Europa ispričala je kako joj je iz ruskog Ministarstva obrane rečeno da je njen sin na popisu nestalih što se kosi s ranijim navodima da su svi s broda evakuirani. Kako tvrdi, kasnije joj je rečeno da ipak nisu svi s broda evakuirani.

Olesja Dubinjina također tvrdi da joj je sestra u bolnici rekla da su šanse da joj je sin živ, ako je pao u more, "ravne nuli" jer su šanse da su preživjeli u tako hladnom i vjetrovitom moru gotovo nikakve.

Odbijen zahtjev roditelja za uvid u popis nestalih?

Majka jednog od članova posade, Irina Škrebec, za Novaju Gazetu je ispričala kako je vidjela "dečke s opeklinama". "Ne mogu vam opisati koliko je to teško bilo, no nisam pronašla svog sina", kazala je Škrebec. Njen sin Jegor bio je kuhar potonulog ruskog broda "Moskva".

Otkrila je da su lokalni dužnosnici odbili njen zahtjev da vidi popis članova posade "Moskve" koji su ubijeni i koji se vode kao nestali.

Vladimir Putin Dok EU odlučuje hoće li uvesti sankcije na ruski plin i naftu, Putin poručio: "Mi se okrećemo na Istok"

Ruska krstarica Moskva - 3 Sve o ruskom brodu potonulom u Crnom moru: "Gubitak će biti ozbiljan udarac moralu i ugledu mornarice"

Majka drugog člana posade ispričala je za Novaju Gazetu da je njen sin živ te daje u bolnici. Dodala je da je u potonuću poginulo 40 ljudi.

Ministarstvo obrane Rusije i zapovjedništvo Crnomorske flote još uvijek kriju podatke o tome što se dogodilo i koliko je mornara stradalo na potopljenoj ratnoj mornarici.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati >>OVDJE.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju