Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potopljen nacionalni ponos

Ukrajina se narugala Rusiji nakon potonuća moćne Moskve: "Dio vaše flote koji ostaje na površini..."

Ruska krstarica Moskva - 1
Ruska krstarica Moskva - 1 Foto: Afp
Ukrajina se narugala ruskoj mornarici nakon što je njihov nacionalni ponos, krstarica Moskva - potonuo.

Ministarstvo obrane Ukrajine objavilo je tvit nakon što je njezin vodeći ratni brod, krstarica Moskva potonuo u Crnom moru.

Pročitajte i ovo Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..." Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

"Ministarstvo obrane Ukrajine podsjeća rusku mornaricu da su crnomorski tjesnaci zatvoreni samo za ulaz", stoji u objavi na društvenim mrežama.

"Dio vaše flote koji ostaje na površini još uvijek ima izlaz", dodaju.

Par sati nakon prvog posta, tvitnuli su ponovno. "Ukrajinska karma: 24. veljače: Rođenje izreke 'Ruski ratni brod, je*i se'. 13. travnja: Predsjednik Zelenski pokazuje novu poštansku marku s tim izrazom. 14. travnja: Ratni brod Moskva oslovljen u izreci tone", napisali su.

Jedan od najvažnijih ratnih brodova ruske mornarice potonuo je u četvrtak u Crnom moru nakon što je ozbiljno oštećen. To je ogroman udarac za vojsku Vladimira Putina.

Moskva je bila velika opasnost

Brod nije nosio krstareće rakete koje bi se mogle ispaliti na kopno, ali je pružao protuzračnu obranu drugim brodovima oko sebe koji su nosili krstareće rakete. Oni su bez bojazni mogli gađati ciljeve u južnoj i središnjoj Ukrajini.

Rusija je u četvrtak navela da je požar na brodu prouzročio eksploziju streljiva, ali Ukrajina tvrdi da je gađala krstaricu nedavno uvedenim projektilima ukrajinske proizvodnje - Neptunima.

Moskva je bila duga cca 186 metara, plovila je s gotovo 500 članova posade i bila je ponos ruske pomorske flote u Crnom moru.

Rusko ministarstvo obrane tijekom jučerašnjeg dana je priopćilo da krstarica Moskva "i dalje pluta" i da se poduzimaju mjere za njezino odvlačenje u luku, no navečer su se oglasili s vijesti da je brod - potonuo.

Redovi pred poštom u Kijevu

Gubitak Moskve, osim Rusima, puno znači i Ukrajincima koji su danas stajali u redu pred poštom u Kijevu kako bi kupili poštansku marku s Moskvom.

Poštanska marka izdana je samo dan prije havarije na Moskvi.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene