Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ne spavamo"

Majka mladića iz Srbije kojeg su oteli hamasovci: "Pokušali su uhvatiti granate golim rukama i izbaciti ih..."

Hamasovci su napad počeli na glazbenom festivalu
Hamasovci su napad počeli na glazbenom festivalu Foto: Afp
U tetorističkom napadu Hamasa na Izrael 7. listopada otet je 22-godišnji mladić srbijanskog porijekla, Alon Ohel. Njegova se majka nada da će Srbija pomoći da Alona puste na slobodu.

"Alon je nedužan mladić. Mi smo kao i svaka druga obitelj. Naša svakodnevica potpuno se preokrenula ovom stravičnom realnošću s kojom smo suočeni. Ne spavamo, bude nas noćne more", ispričala je drhtavim glasom majka otetog mladića.

Idit Ohel, porijeklom iz Novog Sada, opisala je kako je njezin sin otet na glazbenom festivalu.

"On je glazbenik, otišao je na glazbeni festival mira, na kojem je bilo oko 2500 ljudi. Oko šest ujutro uslijedio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. S prijateljima se odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa", ispričala je Ohel za Kosovo Online. Ona je od sinovih prijatelja doznala što se dogodilo.

U tom skloništu bilo je 27 ljudi kad su do njih došli hamasovci i pokušali ih ubiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Organizirali lanac prostitucije u više gradova: Policija objavila detalje uhodanog biznisa

"Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su uhvatiti granate golim rukama i izbaciti ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povrijedila mnogo ljudi. Poslije detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i otet je s još trima osobama. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to vidio. Bio je ozlijeđen i s djevojkom se pravio da je mrtav, dok su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što su ga doveli u bolnicu on nam je rekao da je Alon otet i odveden u pojas Gaze", opisala je , a tu informaciju potvrdila je izraelska vojska, piše Kosovo Online.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uspjela operacija Antiteroristička akcija u susjedstvu: Policija uhitila dvojicu muškaraca povezanih s islamistima

S obzirom na to da je Alon srbijanski državljanin, Idit je zatražila pomoć Veleposlanstva Srbije u Izraelu.

Ohel je dodala kako je njezina obitelj s majčine strane porijeklom iz Novog Sada, gdje je rođen njezin djed, a pobjegao je početkom Drugog svjetskog rata kad mu je bilo 15 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene