Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjela operacija

Antiteroristička akcija u susjedstvu: Policija uhitila dvojicu muškaraca povezanih s islamistima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Talijanske vlasti izvele su protuterorističku akciju u utorak rano ujutro pri čemu su uhitile egipatskog državljanina te Talijana egipatskog porijekla, osumnjičene za pripadnost i aktivnost povezanu s Islamskom državom, objavila je policija.

Operacija je izvedena u suradnji s Uredom državnog odvjetnika u Milanu, a uhićeni su osumnjičeni za poticanje na teror i za pripadnost džihadističkoj skupini Islamskoj državi.

Dvojica uhićenih aktivno su širila propagandu i nastojala unovačiti potencijalne članove te su financirali aktivnosti u korist IS-a, navodi se.

"Jutros su dvije osobe uhićene pod optužbom za terorizam", rekao je talijanski ministar unutarnjih poslova Antonio Tajani za RAI-Radio Anch'io.

Rekao je da je podignuta razina pripravnosti i da vlasti rade na tome da spriječe potencijalne prijetnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija "idem u borbu svog života" Očajni otac čiju je obitelj oteo Hamas: "Razmišljam kako sjede tamo i pitaju se - zašto tata ne dolazi"

Nakon terorističkog napada u Bruxellesu u ponedjeljak navečer, Tajani je rekao da u ovom trenutku nema specifičnih prijetnji Italiji.

Dvoje švedskih državljana ubijeno je u Bruxellesu nekoliko sati prije početka utakmice kvalifikacija za EURO 2024 između Belgije i Švedske, a treća je osoba, vozač taksija, ranjena. Počinitelj ubojstva, muškarac iz Tunisa koji se deklarirao kao pripadnik IS-a, u videosnimci objavljenoj na društvenoj mreži, ubijen je u utorak ujutro.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene