Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto ponovno je u subotu pozvao hrvatskog premijera Zorana Milanovića da prestane vrijeđati Mađarsku i Mađare te ga upozorio da bi trebao biti mnogo skromniji budući mu je za jedan dan propao imigracijski sustav, prenosi mađarska novinska agencija MTI priopćenje ministarstva vanjskih poslova.


Milanović je u petak u razgovoru za srbijansku televiziju RTS rekao kako Mađarska gradi zid "prema barbarima”, jer “Orban i društvo barbarima doživljavaju Arape” te da bi Hrvatska mogla zaustaviti ulazak Srbije u EU, ali da ona to ne želi.

Mađarska od hrvatskog premijera zatražila da 'prestane divljati'

Vezani članci Andrej Plenković i Zoran Milanović Od narikanja do šmrkavca: Dosta im je više verbalnog rata premijera i predsjednika, može li njihov sastanak zaustaviti lavinu? Predsjednik RH Zoran Milanović Zoran Milanović ponovno uputio oštru poruku: "Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena?"

Hrvatski premijer Milanović nastavlja vrijeđati Mađarsku i Mađare već dva tjedna mada "bi imao razloga za skromnost" budući se hrvatski imigracijski sustav srušio za jedan dan, reklo je mađarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Razlika između hrvatske i mađarske vlade postala je jasna u zadnja dva tjedna, kaže ministarstvo.

Umjesto da registrira migrante i brine se za njih, Hrvatska ih masovno transportira u Mađarsku, ucjenjuje Srbiju i upućuje Mađarskoj besmislene optužbe, reklo je ministarstvo.

Za razliku od toga, kaže mađarsko ministarstvo, Mađarska poštuje sve europske propise, pobrinula se za više od 240.000 migranata ove godine i registrirala većinu njih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook