Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izbjeglička kriza

Mađarska od hrvatskog premijera zatražila da 'prestane divljati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto je odbacio tvrdnje hrvatskog premijera o mjerama koje je Mađarska uvela u krizi s migrantima, ocijenivši da Milanovićevi postupci pokazuju da nije spreman ponašati se u skladu s "pravilima civiliziranog europskog političara 21. stoljeća", prenosi mađarska novinska agencija MTI.

Szijjarto je reagirao na Milanovićeve višestruke izjave u kojima izražava svoje neslaganje s načinom na koji je Mađarska odlučila zaštititi svoj teritorij od migranata, a to je podizanje zida i bodljikave žice na granici.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

"Ono što se događa u Mađarskoj, to je degutantno. To se neće desiti u Hrvatskoj. Nećemo podizati žice, ali i u Hrvatskoj ima onih koji bi najradije rekli da se podignu žice”, kazao je prošlog četvrtka Milanović.

Mađari ističu i ocjenu hrvatskog premijera da su mađarski potezi potpuno "nepredvidivi" jer je počela postavljati žicu prema Sloveniji, što je, po njemu, potpuno nepotrebno jer su obje zemlje članice schengenskog prostora.

'Nevjerojatno što je sve Milanović u stanju izmisliti'

"Opaki napadi na susjedne zemlje, ucjenjivanje, svjesno kršenje pravila EU o azilu i prijevoz tisuća izbjeglica do Mađarske su djela koja nekoga čine nespremnim za norme civiliziranog europskog političara 21. stoljeća", navodi se u Szijjartovoj pisanoj izjavi.

Mađari o Milanoviću: Opaki napadi, ucjenjivanje, svjesno kršenje pravila... čine ih nespremnim za norme civiliziranog

Ministar je otkrio da je Mađarska od hrvatskog premijera zatražila da "prestane divljati i od Mađarske stvarati temu u predizbornoj kampanji koja je u tijeku u Hrvatskoj". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene