Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Vrlo jednostavno"

Lukašenko se kiti tuđim perjem: "Treba ući u uniju Rusije i Bjelorusije, bit će nuklearnog oružja za sve"

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko Foto: Afp
Aleksandar Lukašenko poziva na ulazak u uniju Rusije i Bjelorusije obećavajući pritom nuklearno oružje koja njegova država još nema.

Samoproglašeni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je da će Rusija isporučiti nuklearno oružje svim zemljama koje se pridruže zajednici Rusije i Bjelorusije.

"Vrlo je jednostavno. Treba ući u uniju Bjelorusije i Rusije i to je sve: bit će nuklearnog oružja za sve", rekao je Lukašenko u intervjuu s ruskim propagandistom Pavelom Zurabinom kojeg je citirala Pravda.

Pročitajte i ovo Ilustracija novi plan Putin raspoređuje nuklearno oružje izvan granica Rusije, poznato i gdje

Prema Lukašenku, ove zemlje imaju jedinstvenu šansu da se ujedine.

"Ako je netko zabrinut... ne mislim da je KassYm Tokayev (predsjednik Kazahstana) zabrinut zbog toga, ali ako se nešto iznenada dogodi, onda nikome ne smeta da Kazahstan i druge zemlje imaju jednako bliske odnose kao mi s Ruskom Federacijom", pojasnio je.

Pročitajte i ovo Aleksandar Lukašenko Saveznici Lukašenko na sastanku s ruskim ministrom obrane: "Ako se žele boriti do posljednjeg, bio to Ukrajinac, ili Poljak, to je njihova stvar"

Rusija i Bjelorusija 25. svibnja su u Minsku potpisale dokumente o postavljanju ruskog nestrateškog nuklearnog oružja na bjeloruski teritorij. Od tada su formalno dio takozvane "zajedničke države", sporazuma čiji je cilj produbljivanje integracije dviju zemalja, kako politički tako i ekonomski.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene