Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišao iz države

Što će sad Putin? Lukašenko otkrio gdje se nalazi šef Wagnera: "Prigožin više nije u Bjelorusiji"

Bjeloruski predsjednik Aleskandar Lukašenko rekao je da je šef Wagnera Jevgenij Prigožin napustio zemlju i da se nalazi u Rusiji.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko otkrio je da šef Wagnera Jevgenij Prigožin više nije u njegovoj zemlji te je naveo da se sada nalazi u Rusiji.

"Što se tiče Jevgenija Prigožina, on je u Sankt-Peterburgu. Nije na teritoriju Bjelorusije. Možda je otišao u Moskvu", rekao je Lukašenko, izvijestio je Reuters.

Dodao je da se pripadnici Wagnera nalaze u svojim kampovima.

"Koliko sam jutros obaviješten, oni se zbog oporavka nalaze u stalnim logorima u kojima su bili nakon povlačenja s fronta", ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Ilustracija najteža odluka za roditelja Teško ozlijeđenog mladića htjeli isključiti s aparata za održavanje na životu, a onda ih je sve šokirao

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin - 3 rezultati racije VIDEO Perike, milijuni dolara, fotografije odsječenih glava... Pogledajte što je sve pronađeno kod Prigožina

Ponovio je da je Bjelorusija spremna na svom teritoriju stacionirati pripadnike Wagnera, što je prijedlog koji je ranije uznemirio susjedne države. Prigožin je rekao da ne vjeruje da bi vagnerovci mogli organizirati pobunu protiv njegove vlasti.

Podsjetimo, Prigožin je uz Lukašenkovo posredovanje preseljen u Bjelorusiju nakon nedavne pobune Wagnera i pokušaja svrgavanja ruske vojne vlasti.

Ruski su mediji i prethodnih dana pisali o tome da se šef vagnerovaca vratio u Rusiju i da se kreće u blizini Sankt-Peterburga, kao i da mu je vraćen novac koji je zaplijenjen tijekom racije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene