Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Luka Karadžić, brat najtraženijeg optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića, izjavio je za banjalučkoi listu Fokus kako je uvijek postojala, a i danas postoji opasnost da njegov brat bude ubijen jer, kako je rekao, ni Haagu, ni međunarodnoj zajednici, a ni Amerikancima on ne treba kao što im nije trebao ni Slobodan Milošević.


'Slobodan Milošević im nije trebao i zato su ga ubili. Ako Radovan ode u Haag, mnogo istine i prljavštine o BiH, Srbima i ponašanju svakog pojedinca iz međunarodne organizacije moglo bi isplivati na vidjelo. Zbog toga njima Radovan ne treba i zbog toga je sklopljen sporazum Holbrooke - Karadžić', rekao je Luka.

Vezani članci Slika nije dostupna Šešelj se žali: Nova istraga u Haagu Slika nije dostupna Luka Karadžić: Tri su osobe 'prodale' glavu mog brata

Karadžićev brat kaže kako je informaciju da bi mu brata Radovana Amerikanci prije ubili nego izručili Haagu 'dobio prije nekoliko godina iz vrha francuske obavještajne službe'.

Nedavno su banjalučke Nezavisne novine objavile transkript službenog razgovora glavne tužiteljice Carle Del Ponte i tadašnjeg predsjednika Narodne Skupštine Republike Srpske Dragana Kalinića, iz Banja Luke. Razgovor je voeđn 2004. godine. 

Del Ponte je tada uporno nagovarala Kalinića da prenese poruku Radovanu Karadžiću da se dobrovoljno preda Haaškom sudu jer bi ga u protivnom SFOR mogao ubiti. 

Luka Karadžić napominje kako Del Ponte 'pri tome nijednom nije rekla - mi jamčimo da bi Radovan Karadžić bio siguran u Haagu'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju