Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaje u ekvadorskom veleposlanstvu

London: Bez napretka u pregovorima o Assangeovoj sudbini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri vanjskih poslova Velike Britanije i Ekvadora završili subez napretka razgovor o sudbini osnivača Wikileaksa, najpoznatijeg svjetskog zviždača Juliana Assangea.

Assange ostaje u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu, gdje se sklonio prije gotovo godinu dana, objavio je Foreign Office. William Hague i njegov ekvadorski kolega Ricardo Patino 'razgovarali su 45 minuta' i dogovorili su se o osnutku radne skupine, priopćilo je britansko ministarstvo vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Julian Assange (Foto: Arhiva/AFP) "Ugrozio našu nacionalnu sigurnost" Ekvadorski predsjednik: "Assange je naše veleposlanstvo koristio kao špijunski centar" Slika nije dostupna Ako Britanici povuku prijetnju Ekvador spreman pregovarati o Assangeu

>>Švedska: Navodna Assangeova žrtva iznijela priču na blogu

Skupina bi 'trebala pronaći diplomatsko rješenje za pitanje Juliana Assangea, no nikakav znatan napredak nije učinjen', kaže se u priopćenju. Assange se sklonio u veleposlanstvo prije gotovo godinu dana kako bi izbjegao izručenje Švedskoj gdje ga žele ispitati o navodima za seksualni napad i silovanje, što on odbacuje i tvrdi da su švedske optužbe samo put za njegovo izručenje Sjedinjenim Državama koje mu žele suditi za razotkrivanje stotina tisuća američkih tajnih diplomatskih bilježaka. (HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene