Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički aktivna

Švedska: Navodna Assangeova žrtva iznijela priču na blogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od dviju Šveđanki, koje optužuju osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea za silovanje, objavila je svoju priču na blogu, prvi put javno progovorivši o toj aferi, prenijeli su švedski mediji.

Žena u tridesetim godinama života, kojoj ni pravosuđe ni mediji nisu objavili ime, na svom je blogu i pod svojim imenom sredinom travnja napisala da je bila 'žrtva napada' prije tri godine, ali ne imenuje napadača.

Da bi se dobila veza s aferom Assange, treba se podsjetiti da su na internetu upravo nju uvelike opisivali kao jednu od tužiteljica, napominje AFP. Taj unos, koji je ostao neprimijećen mjesec dana, otkrili su švedski mediji. Požalivši se na ružne reakcije prijatelja čovjeka koji ju je napao i drugih osoba, koji su tvrdili da izmišlja, ta žena, koja je angažirana u politici, tvrdi da je dobivala prijetnje i da se morala skrivati, ali da joj sad sve više vjeruju.

Pročitajte i ovo Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća... Slika nije dostupna Osivač Wikileaksa Odluka o izručenju Assangea SAD-u nakon predsjedničkih izbora: Prijeti mu 175 godina zatvora

>>Assange do Švedske pod ekvadorskom zaštitom?

Dvije mlade žene podnijele su tužbu protiv osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea zbog silovanja i seksualnog napada u području Stockholma 2010.g.Postupak je u mirovanju, jer Assange ne želi doći na sud u Švedsku, tvrdeći da je cijela priča izmišljena, da je seks bio konsenzualan i da je u pozadini svega želja SAD-a da im ga Švedska izruči kako bi mogao odgovarati za objavljivanje goleme količine povjerljivih vojnih i diplomatskih dokumenata na WikiLeaksu 2010. Iz tog se razloga još 19. lipnja prošle godine sklonio u ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu i zatražio azil u toj južnoameričkoj zemlji, te do danas nije napustio zgradu veleposlanstva. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene