Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temeljem sporazuma

Litva izručuje ruskog trgovca oružjem SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Litvanski sud odlučio je Sjedinjenim Državama danas izručiti Rusa Dmitrija Ustinova optuženog za ilegalnu trgovinu oružjem, na što je oštro prosvjedovala Moskva.

Prizivni sud iz Litve naredio je da 47-godišnji Dmitrij Ustinov, bude izručen na temelju sporazuma sklopljenog između Vilniusa i Washingtona.

Litva, koja trenutačno predsjeda Europskom unijom, uhitila je Ustinova u travnju na zahtjev američkog ministarstva pravosuđa.

Američki sud izdao je uhidbeni nalog za Ustinovim zbog pranja novca i trgovanja opremom za noćno izviđanje koju SAD i Litva smatraju oružjem.

Pročitajte i ovo Avion kompanije Finnair "Pogodilo je zračni pormet" Optužili Rusiju da ometa GPS signal iznad dijela Europe: "Obratit ćemo se NATO-u..." Ilustracija Analiza europskih zemalja Amerikanci napravili veliko istraživanje: Evo što su utvrdili o Hrvatskoj

>> Meksikanci otkrili kako 'zeznuti' policiju i ući u Ameriku legalno

Rusko veleposlanstvo u Vilniusu odluku suda nazvalo je 'nepromišljenom' te priopćilo da 'takve akcije američkog i litavskog pravosuđa ozračje rusko-američkih i rusko-litavskih odnosa'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene