Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

‘Nećemo prihvatiti diskriminaciju'

Lijanovići zbog izmjena ustava prijete blokadom cesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narodna stranka ‘Radom za boljitak’ koju vode braća Ivanković-Lijanović ocijenila je kako je dogovor o novom načinu glasovanja hrvatske dijaspore zapravo ‘izdaja nacionalnih interesa Hrvata iz Bosne i Hercegovine’ te je za to optužila i HDZ Hrvatske i HDZ BiH najavivši istodobno prosvjede poput blokade cesta.

‘Zaprepašteni smo odlukom HDZ BiH da podrži odluku HDZ Republike Hrvatske kojom se za preko dvjesto tisuća Hrvata iz Bosne i Hercegovine ukida pravo glasa za Sabor Republike Hrvatske a sadašnjih dvanaest saborskih mandata smanjuje se na tri’, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH. U priopćenju dostavljenom medijima iz središnjice NSRZB u Širokom Brijegu stoji kako ta stranka ‘neće prihvatiti ovakvo poniženje odnosno još jednu u nizu prijevara HDZ-a’.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Milanović: Hrvati iz BiH će u SDP-u imati partnera

‘Nećemo prihvatiti diskriminaciju u Ustavu RH kojom nas se želi preseliti iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, kako bi po Ustavu bili jednaki. Razmotrit ćemo i blokadu magistralnog puta kroz Neum kako bi zaustavili sramotnu odluku HDZ BiH i HDZ-a Republike Hrvatske’, najavio je Lijanović.

Hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj ubuduće će izvan države moći glasovati isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, a hrvatski državljani koji žive izvan Hrvatske imat će zajamčena tri mjesta u Saboru, dogovorili su se u petak predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Premijerka Kosor kazala je da će donošenje ustavnih promjena omogućiti donošenje drugih akata nužnih za završetak pregovora i ulazak Hrvatske u Europsku uniju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene