Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuz i raskalašenost

GRADONAČELNICA PARTIJANERICA Maznula milijune za shopping i zabave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izabrali su je za gradonačelnicu, a ona im je vratila na najgori mogući način.

Lidiane Leita, gradonačlnica jednog brazilskog grada, optužena je da je pokrala milijune i milijune javnog novca istovremeno se na društvenim mrežama hvaleći koliko je bogata i kako si 'hvala Bogu, može priuštiti što god poželi'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu

Mještanima grada Turi de Augusto već se godinama obećava nova škola, danas im kao škola služi zgrada koja je više nalik na štalu nego na odgojno obrazovnu instituciju. Dok je Lidiane Leite bila gradonačelnica, djeca nisu dobivala ni ručak u školama. Upravo to potaknulo je sumnje koje su se razvile u neočekivanom smjeru.

U početku istrage, istražitelji su prekopali njezine profile na društvenim mrežama. 'Prije no što sam postala gradonačelnica bila sam siromašna. Vozila sam Land Rover, sada vozim SW4', napisala je je na Instagramu. 'Možda bih trebala kupiti luksuzniji auto, jer hvala Bogu, imam dovoljno novca za to', stoji u jednoj objavi.

Upravo to potaknulo je istražitelje da malo više zavire u njezine aktivnosti. Ispalo je da je Lidiane Leite otuđila oko 4 milijuna dolara.

A kako je došlo do svega toga?

25-godišnja Lidiane prodavala je mlijeko od vrata do vrata kad se njen dečko poželio kandidirati na lokalnim izborima. Budući da je ranije bio optužen za korupciju, nije mu bilo dopušteno kandidirati se pa je Lidiane uskočila na njegovo mjesto te je bila izabrana.

Po preuzimanju ureda gradonačelnice Lidiane je sve više vremena počela provoditi u glavnom gradu regije gdje je ispijala skupocjene šampanjce na luksuznim zabavama te trošeći gomile novca na shopping.

Kad je izdan nalog za njenim uhićenjem, pobjegla je. Njenim postupcima najviše su oštećeni zdravstvo i obrazovanje. Između ostalog, angažirala je lažne tvrtke da 'izgrade tri škole' te je tako u svoj džep utrpala nekoliko stotina tisuća dolara.

Iako su joj blokirali sve račune, na njima nisu pronašli nikakav novac. Ipak, uspjeli su joj zaplijeniti skupocjene automobile i luksuzne kuće.

39 dana nakon bijega Leite se predala te sada živi u kućnom pritvoru u iščekivanju suđenja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene