Obavijesti Video Pretražite Navigacija
do 29. prosinca

Pripremno ročište za Marinu Lovrić Merzel odgođeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripremno ročište za suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel u petak nije održano na zagrebačkom Županijskom sudu, a novo je zakazano za 29. prosinca.

Ročište na kojem, među ostalim, treba odrediti datum početka suđenja nije održano jer na sud nije došla odvjetnica jedne optužene tvrtke, koju zajedno s bivšom županicom i petoricom njenih suokrivljenika Uskok tereti za korupciju.

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Odvjetnik Mate Matić novinarima je kazao da je ročište odgođeno jer jednoj "odvjetnici pravne osobe" nije dostavljen poziv pa ona "nije pristupila".

Opružnica protiv Lovrić Mrzel potvrđena je 12. studenoga. Uskok ju tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Lovrić Merzel, kao i njena obrana, u više su navrata isticala da je riječ o političkom progonu.

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja lani u travnju provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče - poduzetnik Željko Žužić, predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.

I dok je Uskok uvjeren da protiv Lovrić Merzel ima 'čist slučaj' ona je tvrdi kako će na sudu dokazati da je sve radila po zakonu i u skladu sa svojim ovlastima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene