Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši dužnosnik Gadafija

Libija: Ubijen vojni zapovjednik pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni zapovjednik libijskih pobunjenika general Abdel Fatah Junes, bivši dužnosnik režima Moamera Gadafija koji se priključio pobunjenicima, ubijen je, objavio je šef pobunjenika Mustafa Abdel Džalil.

Junesa je ubila skupina naoružanih napadača nakon što je pozvan na ispitivanje u Bengazi. Uz njega ubijena su i dva njegova tjelesna čuvara.

'Danas smo primili vijest da su Junes i dvojica njegovih tjelesnih čuvara ubijeni nakon što je on pozvan da se pojavi pred istražnim vojnim povjerenstvom', rekao je Džalil novinarima u Bengaziju.

General Junes
pozvan je u Bengazi pred istražno povjerenstvo kako bi odgovorio na neka pitanja vojne prirode, a ubijen je prije dolaska na ispitivanje. Navodno se Junes trebao pojaviti pred povjerenstvom zbog sumnji da njegova obitelj i dalje ima veze s Gadafijevim režimom.

Dio pobunjenika nije bio sretan s vojnim zapovjednikom koji je još nedavno bio blizak Gadafiju, ocjenjuje Reuters.

Zasad nije jasno gdje je Junes ubijen niti kako je Džalil doznao za njegovu smrt i smrt njegovih tjelesnih čuvara, ali Džalil kaže da ulaže napore kako bi se pronašla njihova tijela. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod zaštitom plemena Tuarega Vjeruje se da se Gadafi skriva nedaleko Hadamisa Slika nije dostupna Pobunjenici u Libiji pronašli kemijsko oružje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene