Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod zaštitom plemena Tuarega

Vjeruje se da se Gadafi skriva nedaleko Hadamisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeruje se da se svrgnuti libijski čelnik Moamer Gadafi skriva nedaleko od zapadnog libijskog grada Hadamisa i da je pod zaštitom plemena Tuarega, izjavio je jedan libijski vojni dužnosnik.

'Jedno pleme, Tuarezi, i dalje ga podržava i vjeruje se da je on na području južno od Hadamisa', rekao je Hišam Buhagiar, visoki vojni dužnosnik novog libijskog vodstva, u telefonskoj izjavi za Reuters.

Buhagiar, koordinator potjere za svrgnutim libijskim čelnikom, rekao je kako se vjeruje da je Gadafi prije tjedan dana bio u južnom gradu Samnuu, a da je zatim otišao u Hadamis, koji se nalazi 550 kilometara jugozapadno od Tripolija.Po njegovim riječima, Gadafijev sin Saif al-Islam je u Bani Validu, a drugi sin Mutasem je u Sirtu, Gadafijevu rodnom gradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljedice libijskog rata Rusija poručila Zapadu: Rekli smo vam da ne dirate Gadafija Slika nije dostupna Vlasti presrele kradljivce Pronađeno Gadafijevo blago: 20 tona zlata i 80 milijuna eura

Sirt okružen snagama pobunjenika

'Obojica razmišljaju da napuste Libiju i da možda odu u Niger', dodao je Buhagiar. Sirt, jedno od posljednjih Gadafijevih uporišta, okružen je snagama libijskog vladajućeg Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), a bombardiraju ga zrakoplovi NATO-a. Zauzimanje Sirta približilo bi NTC tome da uspostavi kontrolu nad cijelom Libijom.

Na internetskim stranicama Alibije, televizijske postaje vjerne bivšem režimu, objavljeno je u utorak da je svrgnuti libijski čelnik izjavio da je još uvijek na terenu u Libiji i da ondje namjerava umrijeti kao mučenik. 'Lažu svi koji kažu da se Gadafi nalazi u Venezueli ili Nigeru. Među svojim narodom sam i sljedećih dana spremam neočekivan šok', rekao je Gadafi. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene