Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije lezbijke 21-godišnja Jessica Stasinowsky i njezina 19-godišnja djevojka Valerie Parashumti, koje su ubile britansku školarku osuđene su na doživotnu kaznu zatvora.


Priznale su da su zbog ljubomore 16-godišnju Stacey Mitchell zatukle betonskim blokom i zadavile lancem za pse u Perthu, u zapadnoj Australiji u prosincu 2006.

Vezani članci Konferencija za medije ispred KBC-a Split Liječnici KBC-a Split o slučaju preminule maturantice: "Vjerojatno je do smrti došlo zbog kroničnih bolesti uz COVID" Traje potraga za djevojkom u rijeci Neretvi kod Konjica - 1 Autom sletjeli u Neretvu: U rijeci pronađeno tijelo djevojke, preživjeli mladić na psihijatriji

Valerie Parashumti bila je dio vampirske subkulture i redovito pila krv. Psiholog koji je svjedočio na suđenju kazao je kako je kod nje primjetio izražene sadističke tendencije, a ustanovio je i kako je nasilje seksualno uzbuđuje. 

Ubojice su Staceyjino pretučeno i krvavo tijelo snimile mobitelom, a u pozadini se čulo kako se izruguju njezinom naglasku.

Na snimci se još vidi kako su joj Australke provjerile puls da bi se uvjerile da je mrtva, zatim se poljubile nad njezinim mrtvim tijelom.

Nakon toga, 15-godišnjeg su dječaka prisilile da gleda snimku ubojstva na mobitelu i pomogne im očistiti krv prije nego su njezino tijelo bacile u smeće.

'Vaš je zločin posebno užasavajuć i šokantan, ne samo zbog mladosti žrtve i vas, nego i zbog okrutnog načina na koji ste počinile ubojstvo', rekao je sudac Peter Blaxell tijekom izricanja kazne.

'Također je uznemirujuće da ne pokazujete žaljenje ili sram zbog onoga što ste učinile', dodao je.

Dvije su djevojke prošle godine priznale krivnju za ubojstvo Stacy Mitchell.

Tijekom izricanja presude osuđenice nisu pokazivale nikakve reakcije do trenutaka kada je sudac naredio da cijelo vrijeme služenja kazne moraju biti odvojene jedna od druge pri čemu im neće biti dozvoljen ni jedan oblik komunikacije, kada su pokazale negodovanje.

Ubijena Stacey živjela je s djevojkama koje su je ubile. Misleći da zavodi njezinu djevojku, Jessica ju je odmah zamrzila. 

Za ubojstvo su se odlučile kada je Valerie htjela dokazati da joj Jessica ne znači ništa. Nesretna Stacey umirala je 45 minuta.