Boeing 777, ilustracija
Boeing 777, ilustracija Foto: Afp

Tijelo djeteta u dobi od desetak godina pronađeno je u srijedu ujutro u stajnom trapu zrakoplova Air Francea koji je doletio iz Abidžana, doznaje se iz izvora bliskog istrazi.


Zrakoplov Boeing 777 poletio je iz Abidžana u Obali Bjelokosti u utorak navečer, a sletio je nešto poslije šest sati ujutro u Parizu. Zrakoplovna kompanija u priopćenju je potvrdila smrt "slijepog putnika" ne precizirajući njegovu dob te izrazila žaljenje zbog tog događaja.

Vezani članci Slika nije dostupna Eksplodirao motor: Zrakoplov Air Francea s 520 putnika prinudno sletio u Kanadi Slika nije dostupna Nijemci poslali dva borbena zrakoplova na putnički avion

"Air France može potvrditi da je u podvozju pronađeno tijelo. Radi se o avionu koji je letio iz Abidžana za Pariz AF703. Istraga je u tijeku. Izražavamo najdublje suosjećanje zbog ove ljudske tragedije", priopćeno je iz kompanije.

Francuska policija potvrdila je kako se radi o dječaku podrijetlom iz Afrike čiji identitet još uvijek nije utvrđen te da je u tijeku istraga. Putovanje između Abidžana i Pariza traje šest sati, piše Daily Mail.

Posljednjih godina dogodilo se više takvih slučajeva. Temperature se spuštaju na 50 Celzijevih stupnjeva ispod ništice na visini od 9000 do 10000 metara na kojoj lete putnički zrakoplovi. U stajnom trapu nema grijanja niti kontroliranog tlaka. (Hina, M.V.)