Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši poljski predsjednik

Lech Walesa nakon četverosatne operacije: "Hvala, sve je uspjelo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lech Walesa (77), simbol borbe s komunističkim režimom u Poljskoj 1980-ih, potvrdio je u ponedjeljak u priopćenju da je uspješno operiran.

"Hvala, sve je uspjelo", rekao je dobitnik Nobelove nagrade za mir 1983. i bivši poljski predsjednik na Facebooku.

Pročitajte i ovo Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac u Turskoj Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo"

"Dobro se osjećam", dodao je.

Nekoliko sati prije, njegov tajnik Marek Kaczmar rekao je za agenciju AFP da je operacija, koja je trajala četiri i pol sata, završila i da se "šef vratio u bolničku postelju".

Dobitnik Nobelove nagrade za mir u 1983. i bivši poljski predsjednik u nedjelju je objavio video poruku u kojoj izražava zabrinutost za svoje zdravlje i najavljuje odlazak u bolnicu, ne rekavši kada će biti otpušten.

"Odlazim u bolnicu. Što će biti poslije, pokazat će vrijeme", rekao je u toj poruci bivši karizmatski vođa sindikalnog pokreta Solidarnost koji je 1989. mirnim prosvjedima srušio komunizam u Poljskoj.

Po Kaczmarovim riječima, Walesa je primljen u bolnicu radi planirane zamjene baterije njegova srčanog elektrostimulatora (pacemakera) i popravka žičice koja se "vjerojatno slomila".

Radeći kao električar u brodogradilištu u Gdanjsku, Lech Walesa je zaprepastio komunistički blok i cijeli svijet kada je 1980. stao na čelo štrajkaškog pokreta u kojemu je sudjelovalo 17.000 radnika brodogradilišta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene