Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nove metode

Nevjerojatan potez Rusije: Zabranila ostavke i prijeti rigoroznim progonom, obavještajci objasnili razloge

Ukrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici Foto: Afp
Britansko ministarstvo obrane objavilo je podatke Obrambene obavještajne službe Ujedinjenog Kraljevstva o bizarnostima rata u Ukrajini.

Ministarstvo obrane na svojem je profilu na Twitteru objavilo izvješće Obrambene obavještajne službe Ujedinjenog Kraljevstva. 

 

 

Vjeruju da Rusija vrlo učinkovito zabranjuje visokim dužnosnicima da daju otkaz na svojem radnom mjestu dok traje tzv. specijalna vojna operacija. 

Ta se mjera, kako navode, odnosi na barem na regionalne čelnike, sigurnosne dužnosnike i članove moćne predsjedničke administracije.

Mnogi dužnosnici skeptični su prema ratnom ishodu, pa im se tako, pretpostavljaju obavještajci, prijeti da će se suočavati s kaznenim prijavama ako odstupe.

Pročitajte i ovo Ruski napad na Kijev - 1 Hitne službe na terenu VIDEO Ovako je izgledao ruski udar na Kijev: "Dosta žestoko. Nije lako kada eksplozije dođu tijekom noći"

Osim što su zabrinuti da bi mogli izgubiti vojnu moć, "vlasti vjerojatno također pokušavaju spriječiti bilo kakav dojam gubitka i osnažiti osjećaj kolektivne odgovornosti za rat", napisalo je ministarstvo.

Četiri su izvora potvrdila za Important Stories zabrane Kremlja, a radi se o bivšem službeniku FSB-a, političkom strategu koji radi s guvernerom jedne od ruskih regija i dva poznanika visokih dužnosnika predsjedničke administracije.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin naklonost iz Bijele kuće Putin ima plan B: Ovo bi moglo promijeniti rat u Ukrajini

Bivši službenik FSB-a kazao je: "Svjestan sam najmanje dva slučaja kada su guverneri pokušali napustiti svoje položaje, ali u UVP-u to nije samo zabranjeno, već su nagovijestili kaznene progone."

Sugovornici su naglasili da je takva zabrana neformalna i nezakonita, a postoje i iznimke, pa pojedinci mogu odstupiti s pozicija ako se radi o zdravstvenim problemima ili korupciji.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene