Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bolno za Putina

Kremlj opet prijeti: "Postoji opasnost napada dronovima na Moskvu, poduzimaju se mjere"

Vojni dron
Vojni dron Foto: Getty Images
Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je na mogućnost napada dronom na Moskvu iz Ukrajine.

Ruska vlada priopćila je da je dužnost njezina ministarstva obrane poduzeti mjere zaštite nakon novog napada dronom na Moskvu, priznavši da opasnost od tih napada postoji. 

"Opasnost postoji, to je očito, mjere se poduzimaju", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, prenose ruske novinske agencije.

Ranije danas se ukrajinska bespilotna letjelica srušila na isti stakleni toranj u poslovnom kompleksu Moskva City kao i u nedjelju. Staklo na fasadi uništeno je na površini od 150 četvornih metara, rekao je gradonačelnik Sergej Sobjanin. Nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Rodilja s Paklenice posjetila je svoju bebu u zadarskoj bolnici Preokret u priči FOTO Žena koja je rodila u WC-u u Paklenici ipak je znala za trudnoću: "Ovo je šokantno za sve, pogotovo za njezina sadašnjeg dečka"

Peskov je rekao da je odgovornost Ministarstva obrane osigurati zaštitu Moskve. U ponedjeljak je napade opisao kao čin očaja koji poduzima Ukrajina jer joj nedostaje vojni uspjeh u njezinoj protuofenzivi.

U Ukrajini je stručnjak Ivan Stupak, koji je godinama radio za obavještajnu službu SBU, rekao da ruski obrambeni sustav ne može odbiti takve napade.

"Napadi na Moskvu smatraju se nevjerojatno bolnim za Kremlj jer to pokazuje nesposobnost da zaštiti srce glavnog grada", rekao je na državnoj televiziji.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Prisjelo im putovanje Učenici s ekskurzije stigli sa živim suvenirima: "Kriju se u madracima, utičnicama, stolovima i tepisima"

Predmeti su letjeli nezapaženo, imali su vrlo specifične mete i pogađali prozore, rekao je Stupak. U nedjelju je pogođen ured ministarstva digitalizacije. To je prošlo besprijekorno, ravno u slabu točku sustava ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je.

Ranije jutros je priopćeno da je ruska protuzračna obrana oborila je sve dronove osim jednoga, koji je pogodio 21. kat jednog od nebodera u kompleksu poslovnih zgrada Moskva Cityju.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene