Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica: Cekuove izjave su otvorena prijetnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjave kosovskih čelnika da će Kosovo proglasiti neovisnost ako pregovori o konačnom statusu propadnu prestavljaju otvorenu prijetnju, priopćio je jučer navečer srbijanski premijer Vojislav Koštunica.

Koštunica je priopćio da takve izjave predstavljaju otvorenu prijetnju i rušenje započetog pregovaračkog procesa između Beograda i Prištine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhićen već četvrti put Kosovska vlada očekuje brzo oslobođenje Cekua Slika nije dostupna Uhićen bivši kosovski premijer Tužitelji traže trodnevni pritvor za Agima Cekua

"Beograd je više puta pozivao međunarodnu zajednicu i posebice posredničku trojku da uputi jasno upozorenje kojim se unaprijed osuđuje i odbacuje svaki jednostrani akt o neovisnosti pokrajine", priopćeno je Koštuničinog ureda.

U priopćenju se ističe da je "jednostrana neovisnost protuzakoniti, separatistički čin kojim se izravno krši međunarodno pravo" i koju će "Srbija istoga trenutka poništiti".

Kosovo će u prosincu proglasiti svoju neovisnost ako propadnu pregovori sa Srbima o statusu te pokrajine, rekao je jučer u Londonu kosovski premijer Agim Ceku. 

"Kosovo mora neovisno biti nakon 10. prosinca", rekao je Ceku na konferenciji za novinare poslije razgovora s britanskim ministrom vanjskih poslova Davidom Milibandom.

"Radi se o nekoliko dana, ne tjedana, niti mjeseci", nakon isteka roka za završetak pregovora, rekao je Ceku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene