Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi skandal!

Zastupnik čak sedam godina silovao i seksualno zlostavljao žene? Uhićen je zbog niza kaznenih djela

Britanski parlament - 1
Britanski parlament - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Konzervativni zastupnik britanskog parlamenta uhićen je pod sumnjom za silovanje i brojne slučajeve seksualnog napastovanja.

Manje od mjesec dana nakon što je konzervativni zastupnik u britanskom parlamentu dao ostavku jer je uhvaćen kako gleda pornografiju u službenim prostorijama, novi skandal potresa tu instituciju.

Iz Scotland Yarda potvrdili su da je uhićen čovjek u 50-ima pod sumnjom da je počinio kaznena djela seksualnog napastovanja, seksualnog napada, silovanja i zloupotrebe položaja za vrijeme obnašanja službene dužnosti, prenosi Skynews.

Pročitajte i ovo Viktor Orban unatoč optužbama kritičara Odnos s Putinom nije mu oduzeo premijersku poziciju: Parlament Orbanu potvrdio peti mandat

Ni policija ni Konzervativna stranka nisu imenovali pojedinca, koji ostaje u pritvoru dok istraga ne završi. Zločini su trajali gotovo sedam godina, u razdoblju od 2002. do 2009. na području Londona, a britanska policija je prvi put zaprimila službenu prijavu u siječnju 2020.

Prema najnovijim informacijama, neimenovani zastupnik pušten je iz pritvora nakon što mu je plaćena jamčevina, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslušala važan savjet Kraljica Elizabeta se odlučila na drastičan potez, u posljednjih 70 godina tu je iznimku učinila samo dva puta!

Iz sindikata Prospect, koji zastupa više od 150 tisuća zaposlenih u brojnim britanskim industrijama, uključujući i zaposlenike parlamenta,  rekli su da je potreban stroži odgovor. "Što se treba dogoditi da Parlament preuzme odgovornost za ponašanje svojih zaposlenika, i da suspendira članove koji su pod istragom zbog ovakvih prijestupa?", rekao je Gary Graham, zamjenik glavnog tajnika sindikata. 

"Parlament ima jednake odgovornosti prema svojim zaposlenima kao bilo koje drugo radno mjesto, i mora se tih standarda pridržavati", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene