Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksički Savezni izborni institut naredio je televizijskim postajama prestanak emitiranja kontroverzne reklame koja gorljivog ljevičara u pohodu na Kongres uspoređuje s diktatorima poput Hitlera i Pinocheta.


Televizijska reklama, financirana od strane poslovnog čovjeka bjesnog zbog blokade Kongresa u kojem oporbeni zastupnici pokušavaju spriječiti plan reformi naftnog sektora, poručuje da vođa pobune u Kongresu Andres Manuel Lopez Obrador ugrožava demokraciju.

Vezani članci Konoba Najsigurniji restoran na svijetu: Zadarska konoba objavila reklamu koja nasmijava ljude diljem Facebooka Volkswagen, ilustracija (Foto: AFP) Volkswagen se ispričao zbog rasističke reklame za Golf: "Stidimo se, ne možemo objasniti kako je do toga došlo..."

Ljevičari su 10. travnja zauzeli govornicu u Kongresu kako bi spriječili izglašavanje vladinog prijedloga o smanjenju uloga za privatna ulaganja u naftni sektor koji se od 1938. nalazi pod kontrolom države. Ta je akcija paralizirala rad Kongresa.

"Tko je zatvorio parlamente? Godine 1933. to je bio Adolf Hitler u Njemačkoj, 1939. Benito Mussolini u Italiji, a 1973. Augusto Pinochet u Čileu", stoji u spornoj reklami čije je uklanjanje zatražila ljevičarska Stranka demokratske revolucije.