Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUĐENJE NATO-A

Kolinda Grabar-Kitarović: ''Naši građani ponovno osvješćuju činjenicu da se sigurnost nikada ne može uzeti zdravo za gotovo''

Kolinda Grabar-Kitarović - 4
Kolinda Grabar-Kitarović - 4 Kolinda Grabar-Kitarović/FB
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović - 4 Kolinda Grabar-Kitarović - 4 Foto: Kolinda Grabar-Kitarović/FB Kolinda Grabar-Kitarović - 5 Kolinda Grabar-Kitarović - 5 Foto: Kolinda Grabar-Kitarović/FB Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Kolinda Grabar-Kitarović - 3 Foto: Kolinda Grabar-Kitarović/FB Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Foto: Kolinda Grabar-Kitarović/FB +0 Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Galerija 1/5 >>
NATO je uvijek znao svoju svrhu, istaknula je bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je sudjelovala na panelu o ponovnom buđenju NATO-a održanom u sklopu 24. sastanka na visokoj razini.

Kolinda Grabar-Kitarović nije samo bivša hrvatska predsjednica, nego i bivša pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, a koju su neki spominjali i kao jednu od favoritkinja za novu glavnu tajnicu toga saveza.

U sklopu 24. sastanka na visokoj razini Grabar-Kitarović je sudjelovala na panelu o ponovnom buđenju NATO-a, a potom se na društvenim mrežama pohvalila fotografijama s toga događaja uz poruku da je ''NATO uvijek znao svoju svrhu; i više od samog NATO-a, naši građani ponovno osvješćuju činjenicu da se sigurnost nikada ne može uzeti zdravo za gotovo''.

''Konflikti mogu brzo metastazirati. Ruska agresija na Ukrajinu premostila je asimetrije očekivanja i doprinosa preko Atlantika. Svi više ulažu u obranu. Tek trebamo premostiti asimetriju sposobnosti'', poručila je bivša hrvatska predsjednica.

Podsjetila je da smo proteklih mjeseci vidjeli temeljnu promjenu u NATO-ovu položaju obrane i odvraćanja, jačanju prednje obrane i povećanju otpornosti. "Moramo nastaviti nadograđivati, ažurirati i koordinirati naše obrambeno planiranje. Iako se suočavamo s ponovnim osvajanjem teritorija, moramo biti spremni i za operacije u više domena, usredotočujući se ne samo na teritorijalne granice s kopna, zraka i mora već i na granice iz domene svemira, kibernetičkog prostora, informacija te nove i disruptivne tehnologije.''

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović 2 boje zastave Pogledajte kako je bivša predsjednica Ukrajini čestitala Dan neovisnosti: "S Ukrajinom u srcu"
Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović - 1 "Ruža Hrvatska" Na društvenim mrežama prate je stotine tisuća ljudi, popularnost joj samo raste: "Predsjednica za sva vremena. Naša Velika Gospa"

''NATO je obrambeni savez i ne traži sukob ili konfrontaciju. Ali odgovorit ćemo na svaku prijetnju našem teritoriju, ljudima ili resursima. I nastavit ćemo stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno. Suverena i neovisna Ukrajina ključna je za našu sigurnost" zaključila je Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene