Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na udaru 70 milijuna amerikanaca

FOTO/VIDEO Kolaps zbog snježne oluje u SAD-u: Vjetrovi jačine do 112 km/h, više od 100.000 domova ostalo bez struje, otkazani letovi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaka oluja zahvatila je istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država. Puhao je vjetar jačine od oko 112 kilometara na sat, a više od 100.000 domova i poduzeća ostalo je bez struje. Na udaru superoluje je oko 70 milijuna građana SAD-a.

Snažna oluja Nor'easter zahvatila je u subotu istočnu obalu SAD-a, donijevši dubok snijeg i udare vjetra blizu orkanske snage, uzrokujući obalne poplave i prijeteći dugotrajnim prekidima struje. Prognostičari su upozorili da će se uvjeti pogoršavati.

Dijelovi 10 država i glavna naseljena središta, uključujući Philadelphiju, New York i Boston, pretrpjeli su teške udare.

Do podneva je više od 45 centimetara snijega palo na dijelove New Jerseyja i istočnog Long Islanda. Područja najbliža Atlantiku podnijela su najveći teret. Boston, koji je bio na nišanu, bio je suočen sa snijegom višim od dva metra. Vjetrovi su puhali brzinom od oko 112 kilometara na sat ili više na nekoliko mjesta u Massachusettsu, uključujući otok Nantucket i Provincetown, na vrhu Cape Coda.

 

 

Više od 100.000 domova i poduzeća izgubilo je struju u Massachusettsu, a kvarovi se povećavaju. Nijedna druga država nije prijavila raširene prekide rada.

Zračne tvrtke otkazale su više od 4500 letova u nekim od najprometnijih američkih zračnih luka, prema FlightAwareu.

 Massachusetts je zabranio promet teškim kamionima međudržavnim autocestama. Rhode Island , pod upozorenjem na mećavu, zabranio je sva putovanja cestom koja nisu hitna počevši od osam ujutro, piše The Guardian.

"Ovo je ozbiljno. Spremni smo za ovu oluju", rekao je guverner Dan McKee. "Najbolji način da se nosite s ovom olujom je da sutra ostanete kod kuće."

Guvernerka New Yorka, Kathy Hochul, savjetovala je ljudima da ostanu kod kuće jer je oluja trajala dulje od očekivanog. Također je upozorila na vjetrove ispod nule nakon što prođe. New York je u petak navečer proglasio izvanredno stanje.

 

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POGINULA VOZAČICA FOTO/VIDEO Pet država proglasilo izvanredno stanje zbog ciklon bombe: Dijelovi istočne obale SAD-a okovani snijegom i ledom, pristižu snimke

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna žuto upozorenje DHMZ-a Zbog nevremena dio Đakova i okolna naselja ostali bez struje

"Ovo je vrlo ozbiljna oluja, vrlo ozbiljna. Za ovo smo se pripremali. Ovo bi moglo biti opasno po život", rekao je Hochul. "Jaki vjetar, jak snijeg, mećava uvjetuju sve elemente klasičnog Nor'eastera."

Policija na Long Islandu rekla je da mora pomoći vozačima koji su zaglavili u snijegu. U New Yorku se do sredine poslijepodneva očekuje do metar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene