Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši kancelar Helmut Kohl je ocijenio da Europa ne može postati nova domovina za migrante i ne imenujući ju, kritizirao politiku kancelarke Angele Merkel u novom uvodu jedne od njegovih knjiga.


U tom tekstu u mađarskom izdanju njegove posljednje knjige "Iz brige za Europu" on je ocijenio da se rješenje migrantske krize ne nalazi u Europi već u regijama iz kojih migranti dolaze.

Vezani članci Kaos na ulicama Kabula Ministri policije EU-a sastaju se zbog migracija u svjetlu afganistanske krize: Zabrinuti su zbog mogućeg masovnog priljeva ljudi, no ima i skeptičnih Požari u Italiji - 1 Požari u Europi gutaju sve veću površinu, na Siciliji izmjerena najviša temperatura ikad na kontinentu. Gori i u Sibiru

"Europa ne može postati nova domovina za milijune potrebitih ljudi diljem svijeta", ocijenio je bivši njemački kancelar koji će u utorak u svom domu primiti mađarskog premijera Victora Orbana, gorljivog protivnika migrantske politike Angele Merkel.

Kohl, (86), kojeg smatraju tvorcem njemačkog ujedinjenja i vodećim zagovornikom europske integracije, više se ne pojavljuje u javnosti nakon pada 2008. i cerebrovaskularnog problema godinu dana kasnije nakon kojeg je jako oslabio.

Njemački kancelar od 1982. do 1998. Kohl je pozvao vlade Europske unije na suradnju u rješavanju migrantske krize uz poštivanje razlika među zemljama.

"Mađarska ne smije biti isključena", rekao je zahvaljujući Mađarskoj što je otvorila svoje granice 1989. tisućama istočnih Nijemaca koji su bježali iz te komunističke zemlje što je pomoglo potaknuti pad Berlinskog zida. (Hina)