Klimatski aktivisti bacili brašno na Warholov automobil
Klimatski aktivisti bacili brašno na Warholov automobil Foto: Afp

Klimatski prosvjednici u petak su bacili brašno na sportski automobil koji je obojio američki umjetnik Andy Warhol i koji je izložen u talijanskom financijskom središtu.


Ovo je treći put ovaj mjesec da su aktivisti iz grupe Ultima Generazione (Posljednja generacija) ciljali umjetničke izložbe.

Klimatski aktivisti bacili brašno na Warholov automobil Klimatski aktivisti bacili brašno na Warholov automobil 2 Foto: Afp

Dana 4. studenoga prosvjednici su bacili juhu na Van Goghovu sliku u Rimu, a 15. studenoga bacili su crnu tekućinu na sliku Gustava Klimta u Beču. Oba umjetnička djela imala su staklenu zaštitu te nisu oštećena.

BMW je izgledao kao da je prekriven snježnim prahom nakon napada u petak.

Klimatski aktivisti bacili brašno na Warholov automobil Klimatski aktivisti bacili brašno na Warholov automobil 3 Foto: Afp

Warhol je automobil oslikao 1979. godine, iste godine kad je sudjelovao u 24-satnoj utrci Le Mans u Francuskoj, prije nego što je automobil završio u muzeju.

Visokoprofilne akcije skupine Ultima Generazione u svrhu poduzimanja strožih mjera u borbi s globalnim zatopljenjem poklopile su se s klimatskim pregovorima u Egiptu.

Barbara Štrbac Reporterka Dnevnika Nove TV nakon završenog političkog dijela klimatskog samita: "Investirat ćemo više od četiri milijarde eura u modernizaciju željeznica"

Klimatski marš VIDEO Dimne bombe, transparenti i ležanje na glavnom zagrebačkom trgu: Klimatski aktivisti prosvjedovali protiv UN-ove konferencije

Klimatska konferencija COP27 trebala bi se završiti u petak, no očekuje se da će potrajati duže jer se delegati iz gotovo 200 zemalja ne uspijevaju dogovoriti o tome kako dalje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju