Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glad ne pita

Ubio i pojeo posljednjeg indokineskog tigra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac koji je ubio i potom pojeo posljednji primjerak ugroženog indokineskog tigra u Kini, osuđen je na 12 godina zatvora, izvijestili su u utorak lokalni mediji.

Kang Wannian iz sela Mengle, u pokrajini Yunna, u veljači je susreo tigra kada je otišao po vodu u prirodni rezervat koji se nalazi u blizini kineske granice s Laosom. Na sudu je tvrdio da je tigra ubio u samoobrani. Indokineski tigar u Kini je posljednji put snimljen 2007. upravo u tom prirodnom rezervatu. Pretpostavlja se da je baš to životinja koju je Kang ubio.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

>> VIDEO: Tigar zbog straha na gredi ostao 24 sata

Osim Kanga, osuđeni i njegovi pomagači koji su mu pomogli raskomadati i pojesti tigrovo meso. U izvješću suda stoji kako su osuđeni 'jer su mu pomagali i jer su prikrili kriminalno djelo'. Kang će morati platiti i kaznu u iznosu od oko 70.000 dolara. Indokineski tigar ugrožena je životinja. U svijetu ih je ostalo još samo oko tisuću primjeraka. Žive u šumama Laosa i Kambodže, a u ostalim zemljama južne Azije su ili izumrli ili su pred izumiranjem. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene