Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ujedinjenje i potpora KP

Kineski premijer poziva na potporu Komunističkoj partiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski premijer Wen Jiabao je pozvao stanovništvo da se ujedini oko Komunističke partije na vlasti i pruži potporu njezinu predsjedniku u odlasku Hu Jintaou.

Poziv kineskog premijera stigao je nešto manje od šest mjeseci prije otvaranja kongresa koji bi trebao omogućiti prijenos ovlasti u samome partijskom vrhu.

'Ujedinimo se i poduprimo Centralni komitet čiji je generalni sekretar predsjednik Hu Jintao', rekao je Wen u govoru održanom uoči 63. godišnjice osnutka Narodne Republike Kine.

Nakon nekoliko tjedana službene šutnje, kineske su vlasti najavile početak XVIII. kongresa Komunističke partije Kine 8. studenoga, tijekom kojega bi Hu svoju dužnost partijskog predsjednika trebao predati aktualnom potpredsjedniku Xiju Jingpingu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KP Kine mijenja ustav, vjerojatno će uključiti Xijeve teorije Slika nije dostupna Još samo treba nadmašiti djeda... Više nije prvi sekretar, Kim Jong-Unu dodijeljena nova funkcija

>> KP Kine isključila Bo Xilaija, predaje ga sudu

Na kongresu bi se trebale otvoriti nove perspektive za daljnji razvoj zemlje, rekao je Wen pred oko 2000 diplomata i visokih dužnosnika okupljenih u Velikoj narodnoj palači na Tiananmenu.

Šef kineske vlade, koji će svoje mjesto, kako se očekuje, ustupiti Liju Keqiangu, govorio je o svojim dosadašnjim postignućima, inzistirajući na potrebi nastavka puta kojim je krenula 'drugo svjetsko gospodarstvo', kako bi postala moderna, prosperitetna, demokratska, harmonična i visokocivilizirana država.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene