Sjeverna Koreja ispalila tri projektila
Sjeverna Koreja ispalila tri projektila Foto: Afp

Sjeverna Koreja ispalila je u ponedjeljak ujutro tri neidentificirana projektila s istočne obale u Japansko more, priopćila je južnokorejska vojska.


Projektili su ispaljeni iz obalnog grada Sondok, potvrdilo je združeno zapovjedništvo južnokorejske vojske, no nisu precizirali o kakvu se projektilu radi. U tom gradu nalazi se vojni aerodrom.

Vezani članci Kim Jong-un pojavio se u javnosti - 2 Pogledajte nove snimke sjevernokorejskog vođe: Nakon prvog pojavljivanja u javnosti Kim Jong Un snimljen kako puši i smije se Kim Jong Un - 3 I dalje nepoznata sudbina Kim Jong-una: "S obzirom na to koliko su tihe i Sjeverna Koreja i Kina, vjerojatno s njegovim zdravljem nešto nije u redu"

Sjeverna Koreja prije tjedan dana, 2. ožujka, ispalila je dva neidentificirana projektila u Japansko more. Projektili su lansirani iz sjevernokorejske luke Wonsan. Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un osobno je nadgledao lansiranja, za koja su dužnosnici rekli da su rutinske vojne vježbe.

Britanija, Njemačka, Francuska, Estonija i Belgija u četvrtak su na UN-ovu Vijeću sigurnosti najnovije lansiranje projektila u Sjevernoj Koreji nazvali provokativnom akcijom koja krši UN-ove rezolucije. (Hina)